You are currently viewing AMD Hedh Në Treg Serinë Radeon RX Vega

AMD Hedh Në Treg Serinë Radeon RX Vega


Radeon RX Vega më në fund mbërriti, pas një periudhë të gjatë pritje tashmë kemi mundeshin të zbulojmë në detaje kartën e re për entuziast nga AMD.

Aktualisht seria Vega përbehet nga gjashtë karta, dy Frontiers, tre RX Vega 64s dhe një version i shkurtuar i quajtur RX Vega 56.
Duke filluar me Radeon RX 56 ku model ka 3584 Stream Processors, 10.5 TFLOPs, 410 GB/s memorje bandwidth dhe do të kushtojë 399$.
Radeon RX 64 vjen në tre variante, dhe më e lira e cila kushton 499$, ka 4096 Stream Processors, memorje 8GB HBM2 me shpejtësi 484 GB/s bandwidth. dhe TDP 295vat dhe do të ofroj deri më 12.66 TFLOPs fuqi proçesi.
Varianti më i shpejt quhet RX Vega 64 Liquid Cooled Edition. Nga vet emri ky model përdor sistemin e ftohjes me ujë, ka një TDP prej 345vat, por frekuencat janë më të larta, deri në 1677 MHz. kjo kartë do të kushtojë 699$.

AMD e krahason Vega 64 me GTX 1080 dhe 980 Ti në 4K dhe 1440p Ultrawide. Bazuar në numrat e dhënë nga AMD RX Vega 64 do të ofrojë framerate më të lartë.

Familja Radeon RX Vega 10