You are currently viewing AMD Po Bën Gati Çipin e Ri 28 nm “Tonga” Për Ti Bërë Ballë GM107

AMD Po Bën Gati Çipin e Ri 28 nm “Tonga” Për Ti Bërë Ballë GM107

NVIDIA pati një kërcim të madh me arritjet e teknologjisë ekzistuese 28nm, në momentin kur nxorri në treg GM107, të ashtuquajtur Maxwell. Kjo gjë e habiti AMD e cila po përgatitet për të nxjerrë një çip të ri të quajtur “Tonga”. Çipi i ri supozohet të rivalizojë GTX 750 dhe GTX 750 Ti. Çipi me shumë mundësi do të bazohet në mikro-arkitekturën Core Next 2.0, e njëjta me Hawaii (R9 290, 290X, 295X2). Spekulimet janë pë një version të avancuar të PowerTune, dhe do të përfshijë Mantle, True Audio dhe mbase XDMA CrossFire (pa fishë) dhe mund të ketë 2GB memorje.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Një tjetër teori është që “Tonga” mund të jetë një zëvendësim për “Tahiti Pro” (7950), me një rregullim të harxhimit të energjisë në mënyrë që të rivalizojë GTX 760 në një nivel më efiçent energjie. Gjithsesi në këtë mënyrë “Tonga” do të prishte pozicionin e R9 270X dhe të R9 280. Më shumë lajme do të vijnë në ditët në vazhdim.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
74a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Burimi Techpowerup