You are currently viewing AMD shpall serinë e re të kartave grafike RX 5700 XT/RX 5700

AMD shpall serinë e re të kartave grafike RX 5700 XT/RX 5700

 

[aesop_image img=”https://gw-blog.com/wp-content/uploads/2019/06/amd-radeon-rx-5700-series-banner.png” panorama=”off” alt=”AMD Navi” align=”center” lightbox=”off” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”inplace” overlay_revealfx=”off”]

 

 

 

 

 

 

[aesop_content color=”#000000″ background=”#ffffff” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” disable_bgshading=”off” floaterposition=”left” floaterdirection=”up” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off” aesop-generator-content=”AMD CEO Dr.Lisa Su shpalli dje në E3 serinë e re të proçesorëve Ryzen 3000 dhe serinë e re të kartave grafike Navi. Data e prodhimit për konsumatorët do të jetë me datë 07.07.2019.<br />
Lisa Su gjithashtu përmendi për partneritetet që ka krijuar me kompani të ndryshme si psh:</p>
<h4><strong>1-Microsoft.</strong></h4>
<p>AMD do të prodhojë për gjeneratën e re të Xbox GPU me arkitekturën RDNA.Gjeneratën e re të Xbox që quhet “Scarlet”.</p>
<h4><strong>2-Sony.</strong></h4>
<p>AMD do të prodhojë për PlayStation 5 CPU dhe GPU me teknologjitë e fundit të AMD.</p>
<h4><strong>3-Cloud gaming (Google Stadia)</strong></h4>
<p>Google Stadia është një platformë e krijuar nga Google për të luajtur në Cloud pa patur nevojën për një PC me parametra të larta.Mjafton që të kryeni një abonim tek Google Stadia dhe të keni një internet të mirë.</p>
<h4><strong>4-Samsung</strong></h4>
<p>AMD gjithashtu kishte krijuar partneritet me Samsung për sa i përket grafikës së smartphones.Proçesorat e rinj të Samsungut që quhen Exynos do të kenë te implementuar teknologjinë e AMD nga departamenti i grafikës.</p>
<p>Tani le të flasim për arkitekturën e re të AMD për GPU.</p>
<p>Lisa Su citoi që:”Arkitektura e re është krijuar që nga themelet.Elementët e proçesimit kanë një kompozim tjetër ,përmirësim i cache së arkitekturës dhe modernizim i linjave të grafikës.”<br />
Sipas AMD kjo sillte në total një rritje të perfomancës me 1.25x për “clock increase” dhe 1.5x performancë për “Watt”.</p>
<p>Më poshtë keni specifikimet e reja të kartave:</p>
<p><img class="aligncenter size-full wp-image-6182" src="https://gw-blog.com/wp-content/uploads/2019/06/navi-gpu-22-1200×800.jpg" alt="Specifikimet" width="1200" height="800" /></p>
<p>Për sa i përket ushqimit ju duhet të keni një 8-pin dhe një 6-pin nga blloku i ushqimit.<br />
Më poshtë keni disa foto që AMD na tregoi për sa i përket performancës së RX 5700 XT dhe RX 5700 në resolucionin 1440P.</p>
<h4><strong>1-RTX 2070 vs RX 5700 XT</strong></h4>
<p><img class="aligncenter size-full wp-image-6181" src="https://gw-blog.com/wp-content/uploads/2019/06/5700-xt-performance-2070-580×326.jpg" alt="RX 5700 XT" width="580" height="326" /></p>
<p>Sipas grafikes së më sipërme del që RX 5700 XT është nga -1% deri në 22% më lartë se sa RTX 2070.</p>
<h4><strong>2-RTX 2060 vs RX 5700</strong></h4>
<p><img class="aligncenter size-full wp-image-6180" src="https://gw-blog.com/wp-content/uploads/2019/06/5700-performance-2070-580×326.jpg" alt="RX 5700" width="580" height="326" /></p>
<p>Gjithashtu RX 5700 tregon një performancë më të lartë se sa RTX 2060 nga +2% deri në 21%.</p>
<p>Testet e mësipërme janë bërë nga AMD dhe ekziston mundësia që të jenë thjesht për marketing ,por kjo do të verifikohet kur të dalin në treg në Korrik 2019.</p>
<p>Kartat e reja do të kenë support për PCIe 4.0 në X570 dhe së fundmi për të ju përgjigjur pyetjes suaj :<br />
Sa është çmimi i këtyre kartave?!<br />
Çmimi është 449$ për RX 5700 XT dhe 379$ për RX 5700.</p>
<p>Çmimet janë për tregun në USA ,në Europe çmimet do të jenë më të larta dhe ne spekulojmë diku tek 550 Euro për RX 5700 XT dhe 470 Euro për RX 5700 .por vërtetësia e kësaj do të dal me kohën.</p>
<p><strong>Konkluzion nga GW Computers</strong></p>
<p>Lajmi i mësipërm është pritur për një kohë shumë të gjatë ,por përsëri ja vlen të përmendet që departamenti i grafikës tek AMD konkuron nivelin e mesëm(RTX 2060 dhe RTX 2070).Niveli i lartë ngelet i paprekur duke përjashtuar RADEON VII ,pasi pritet konkurencë nga arkitektura "RDNA".</p>
<p><strong><a href="https://gwcomputersalbania.com" target="_blank" rel="noopener">GW Computers</a> ju uron një ditë të mbarë dhe faleminderit që na ndiqni :D.</strong></p>
<p>”]AMD CEO Dr.Lisa Su shpalli dje në E3 serinë e re të proçesorëve Ryzen 3000 dhe serinë e re të kartave grafike Navi. Data e prodhimit për konsumatorët do të jetë me datë 07.07.2019.
Lisa Su gjithashtu përmendi për partneritetet që ka krijuar me kompani të ndryshme si psh:

1-Microsoft.

AMD do të prodhojë për gjeneratën e re të Xbox GPU me arkitekturën RDNA.Gjeneratën e re të Xbox që quhet “Scarlet”.

2-Sony.

AMD do të prodhojë për PlayStation 5 CPU dhe GPU me teknologjitë e fundit të AMD.

3-Cloud gaming (Google Stadia)

Google Stadia është një platformë e krijuar nga Google për të luajtur në Cloud pa patur nevojën për një PC me parametra të larta.Mjafton që të kryeni një abonim tek Google Stadia dhe të keni një internet të mirë.

4-Samsung

AMD gjithashtu kishte krijuar partneritet me Samsung për sa i përket grafikës së smartphones.Proçesorat e rinj të Samsungut që quhen Exynos do të kenë te implementuar teknologjinë e AMD nga departamenti i grafikës.

Tani le të flasim për arkitekturën e re të AMD për GPU.

Lisa Su citoi që:”Arkitektura e re është krijuar që nga themelet.Elementët e proçesimit kanë një kompozim tjetër ,përmirësim i cache së arkitekturës dhe modernizim i linjave të grafikës.”
Sipas AMD kjo sillte në total një rritje të perfomancës me 1.25x për “clock increase” dhe 1.5x performancë për “Watt”.

Më poshtë keni specifikimet e reja të kartave:

Specifikimet

Për sa i përket ushqimit ju duhet të keni një 8-pin dhe një 6-pin nga blloku i ushqimit.
Më poshtë keni disa foto që AMD na tregoi për sa i përket performancës së RX 5700 XT dhe RX 5700 në resolucionin 1440P.

1-RTX 2070 vs RX 5700 XT

RX 5700 XT

Sipas grafikes së më sipërme del që RX 5700 XT është nga -1% deri në 22% më lartë se sa RTX 2070.

2-RTX 2060 vs RX 5700

RX 5700

Gjithashtu RX 5700 tregon një performancë më të lartë se sa RTX 2060 nga +2% deri në 21%.

Testet e mësipërme janë bërë nga AMD dhe ekziston mundësia që të jenë thjesht për marketing ,por kjo do të verifikohet kur të dalin në treg në Korrik 2019.

Kartat e reja do të kenë support për PCIe 4.0 në X570 dhe së fundmi për të ju përgjigjur pyetjes suaj :
Sa është çmimi i këtyre kartave?!
Çmimi është 449$ për RX 5700 XT dhe 379$ për RX 5700.

Çmimet janë për tregun në USA ,në Europe çmimet do të jenë më të larta dhe ne spekulojmë diku tek 550 Euro për RX 5700 XT dhe 470 Euro për RX 5700 .por vërtetësia e kësaj do të dal me kohën.

Konkluzion nga GW Computers

Lajmi i mësipërm është pritur për një kohë shumë të gjatë ,por përsëri ja vlen të përmendet që departamenti i grafikës tek AMD konkuron nivelin e mesëm(RTX 2060 dhe RTX 2070).Niveli i lartë ngelet i paprekur duke përjashtuar RADEON VII ,pasi pritet konkurencë nga arkitektura “RDNA”.

GW Computers ju uron një ditë të mbarë dhe faleminderit që na ndiqni :D.

[/aesop_content]