You are currently viewing AMD shpall hartën e produkteve për vitin 2020-2022 (RDNA2, RDNA3, Zen3, Zen4)

AMD shpall hartën e produkteve për vitin 2020-2022 (RDNA2, RDNA3, Zen3, Zen4)

Në  konferencën ‘ Financial Analyst Day ‘ të mbajtur orë më parë, Drejtoresha e Përgjithshme e AMD dhe Presidentja Dr. Lisa Su zbuloj  hartën e re arkitektonike për tregun e informatikës dhe grafikës. AMD premtoi se arkitektura Zen 4 do të dal brenda vitit 2022. Dr. Lisa Su zbuloi gjithashtu se Zen 4 do të shfrytëzojë proçesin 5nm. Ndërkohë, Zen 3 vijon në rrugën e tij për daljen në treg në fund të këtij viti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
RDNA 2 do të sigurojë një përmirësim të efikasitetit të energjisë me 50% mbi RDNA 1, sipas AMD. Ky është e njëjta ngritje e efikasitetit që kishim nga arkitektura GCN (Polaris / Vega). Duket një arritje e madhe për AMD, pasi RDNA 2 do të bazohet në proçesin 7nm. Sidoqoftë, kjo nuk mund të përkthehet drejtpërdrejt në 50% më shumë rendiment. Pretendime të tilla zakonisht janë të vështira për tu konfirmuar derisa produktet në fjalë nuk janë në dispozicion për vlerësime.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
AMD më në fund ka konfirmuar se arkitektura e tyre e ardhshme e lojërave RDNA 2 do të sigurojë gjurmimin e rrezeve të përshpejtuar në Hardware. Kjo në thelb nënkupton të njëjtën mbështetje për gjurmimin e rrezeve DirectX si në Xbox Series X.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

AMD konfirmoi gjithashtu që duke filluar nga ky vit arkitektura për tregun Gaming dhe atë të llogaritjeve do të jenë të ndara. Kartat e orientuara për llogaritjet do të përdorin arkitekturën e re CDNA, ndërsa kartat e orientuara për lojërat RDNA. Kjo është në thelb e njëjta qasje si NVIDIA, ku Volta dhe Turing u krijuan për dy tregje të ndryshme.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,