You are currently viewing AMD shpall Proçesorin Ryzen Threadripper 3990X

AMD shpall Proçesorin Ryzen Threadripper 3990X

 

Siç pritej AMD më në fund ka shpallur  Proçesorin e tyre Threadripper 3990X. Njoftimi erdhi gjatë evenimentit që po mbahet në Amerikë CES 2020. Threadripper 3990X do të ketë plot  64-bërthama dhe 128-threads e pa precedent për një proçesor të nivelit konsumator.  Proçesori do të jetë i disponueshëm edhe për pak javë, 7 shkurt, për katërmijë dollar amerikan në USA kurse në Evropë akoma më shtrenjtë dhe në Shqipëri akoma edhe më shtrenjtë 😅.
Threadripper 3990X do të jetë në përputhje të plotë me çipsetin TRX40. TDP-ja ende për tu vërtetuar thuhet se do të jetë rreth 280W ashtu si Threadripper 3960X dhe 3970X.

AMD Processor Architecture Cores Threads Freq. Base/Boost TDP USD
Ryzen Threadripper 3990X ZEN2 64 128 2.9 – 4.3 GHz   3990
Ryzen Threadripper 3980X ZEN2 48 96
Ryzen Threadripper 3970X ZEN2 32 64 3.7 – 4.5 GHz 280W 1999
Ryzen Threadripper 3960X ZEN2 24 48 3.8 – 4.5 GHz 280W 1399
Ryzen Threadripper 2990WX ZEN+ 32 64 3.0 – 4.2 GHz 250W 1979
Ryzen Threadripper 2970WX ZEN+ 24 48 3.0 – 4.2 GHz 250W 1299
Ryzen Threadripper 2950X ZEN+ 16 32 3.5 – 4.4 GHz 180W 1189
Ryzen Threadripper 1950X ZEN 16 32 3.7 – 4.0 GHz 180W 898
Ryzen Threadripper 2920X ZEN+ 12 24 3.5 – 4.3 GHz 180W 589
Ryzen Threadripper 1920X ZEN 12 24 3.5 – 4.0 GHz 180W 488
Ryzen Threadripper 1900X ZEN 8 16 3.8 – 4.0 GHz 140W 389