You are currently viewing AMD shpall Radeon RX 6700 XT në treg duke filluar nga 17 Mars

AMD shpall Radeon RX 6700 XT në treg duke filluar nga 17 Mars

AMD ka zbuluar kartën e saj më të fundit grafike nga familja RDNA2, Radeon RX 6700 XT. AMD Radeon RX 6700 XT do të konkurrojë me modelet e bazuara në Ampere NVIDIA GA104 [rtx 3070 3060ti].  AMD konfirmoi se karta e tyre grafike do të bazohet në çipin Navi 22 me 40 Njësi të Llogaritjes. Do të ketë një frekuencë bazë prej 2321 MHz, gaming 2424 MHz, dhe turbo 2581 MHz. Kjo do të thotë që karta grafike do të ofrojë një rendiment llogaritëse maksimal me saktësi të vetme prej 13.2 TLFOPS. 

AMD zbuloi shifrat e para të rendimentit për kartën e re grafike. Sipas AMD, RX 6700 XT do të jetë diku midis GeForce RTX 3060 Ti dhe RTX 3070 në lojërat 1440p.

AMD Radeon RX 6000 Series Specifications
Radeon RX 6900XT Radeon RX 6800XT Radeon RX 6800 Radeon RX 6700XT
Picture
GPU Navi 21 XTX Navi 21 XT Navi 21 XL Navi 22 XT
Compute Units
80
72
60
40
Cores
5120
4608
3840
2560
Boost Clock
2250MHz
2250 MHz
2105 MHz
2581 MHz
Memory
16GB G6
16GB G6
16GB G6
12GB G6
Memory Bus
256-bit
256-bit
256-bit
192-bit
Memory Speed
16 Gbps
16 Gbps
16 Gbps
16 Gbps
TGP
300W
300W
250W
230W
Dimensions 26.67 x 11.98 x 4.98 cm 26.67 x 11.98 x 4.98 cm 26.67 x 11.975 x 3.98 cm 26.67 x 11.02 x 3.98 cm
Height 2.5-slot 2.5-slot 2-slot 2-slot
Power Connectors 2x 8-pin 2x 8-pin 2x 8-pin 1x 6-pin + 1x 8-pin
Display Connectors 1x HDMI 2.1
2x DP 1.4a
1x USB-Type-C
1x HDMI 2.1
2x DP 1.4a
1x USB-Type-C
1x HDMI 2.1
3x DP 1.4a
1x HDMI 2.1
3x DP 1.4a
Launch Date December 2020 November 2020 November 2020 March 18th, 2021