You are currently viewing AMD shpall Ryzen 9 3950X del me 25 Nëntor

AMD shpall Ryzen 9 3950X del me 25 Nëntor

 

AMD me në fund ka zbuluar ajkën e Proçesorëve të familjes Ryzen, Ryzen 9 3950X. Ky Proçesor me plot 16 bërthama dhe 32 threads do të jetë në dispozicion duke filluar nga data 25 Nëntor. Frekuenca bazë për bërthamat në tërësi do të jetë 3,5 GHz me përjashtim të njërës që do të xhiroj deri në 4.7 GHz,  frekuenca më e lartë e kësaj gjenerate të Proçesorëve Ryzen 3000. Me një TDP prej vetëm 105 Watt.

Çmimi i 3950X do të jetë 749$ [çmim i sugjeruar për tregun Amerikan]. Ky Proçesor në kombinim me bordet X570 dhe BIOS-in AGESA 1.0.0.4 do të sjell një veçori të re e quajtur ECO, kjo veçori lejon të ekzekutoni 16 bërthamat me një TDP prej vetëm 65 Watts.

Familja e Proçesorëve Ryzen 3000.

CPU Cores / Threads Clock speed/turbo (GHz) Cache (total) PCIe lanes
CPU+x570 chipset)
MSRP
Ryzen 9 3950X 16/32 3.5 / 4.7 72MB 40 $ 749
Ryzen 9 3900X 12/24 3.8 / 4.6 70MB 40 $ 499
Ryzen 7 3800X 8/16 3.9 / 4.5 36MB 40 $ 399
Ryzen 7 3700X 8/16 3.6 / 4.4 36MB 40 $ 329
Ryzen 5 3600X 6/12 3.8 / 4.4 35MB 40 $ 249
Ryzen 5 3600 6/12 3.6 / 4.2 35MB 40 $ 199