AMD shpall serinë e re RX 6000

AMD shpall serinë e re RX 6000

AMD sot prezantoj serinë e re të kartave grafike RX 6000. Pas një mungesë të gjatë që prej R9 290x AMD i rikthehet tregut të entuziastëve, duke mbuluar të gjitha segmentet e serisë RTX nga NVIDIA. Gjatë prezantimit presidentja Lisa Su tregoj tre modele RX 6800, 6800XT dhe ajka RX 6900XT.

Me arkitekturën e re RDNA2 vinë teknologjitë e reja  si më poshtë.

  • AMD Infinity Cache – Një cache e të dhënave prej 128 MB, e përshtatshme për lojëra 4K dhe 2K me aktivizimin e nivelit më të lartë të detajeve. redukton në mënyrë dramatike vonesën dhe konsumin e energjisë, duke ofruar një rendiment më të lartë sesa modelet arkitektonike tradicionale.

  • AMD Smart Access Memory –Ekskluzivisht për sistemet me Proçesorët AMD Ryzen 5000, bordet AMD B550 dhe X570 dhe kartat grafike Radeon RX 6000. I jep Proçesorëve AMD Ryzen qasje më të madhe në memorjen grafike me shpejtësi të lartë GDDR6, duke përshpejtuar përpunimin dhe duke siguruar deri në 13% rritje të rendimentit në disa lojëra.

Kartat grafike AMD Radeon RX 6800 dhe Radeon  RX 6800 XT pritet të jenë në dispozicion nga 18 Nëntori 2020, ndersa AMD Radeon RX 6900 XT pritet të jetë në dispozicion më 8 Dhjetor të ketij viti.

 

 

 

AMD Radeon RX 6000 Series Specifications
Radeon RX 6900XTRadeon RX 6800XTRadeon RX 6800
GPUNavi 21 XTXNavi 21 XTNavi 21 XL
Compute Units
80
72
60
Stream Processors
5120
4608
3840
Ray Accelerators
80
72
60
Texture Units
320
288
240
ROPs
128
128
96
Game Clock
2015 MHz
2015 MHz
1815 MHz
Boost Clock
2250 MHz
2250 MHz
2105 MHz
Memory
16GB G6
16GB G6
16GB G6
Infinity Cache
128 MB
128 MB
128 MB
Memory Clock
16 Gbps
16 Gbps
16 Gbps
Memory Bandwidth
512 GB/s
512 GB/s
512 GB/s
Memory Bus
256-bit
256-bit
256-bit
Total Board Power
300W
300W
250W
MSRP
999 USD
649 USD
579 USD
Release DateDecember 8November 18November 18