AMD shpall serinë Ryzen 5000

AMD shpall serinë Ryzen 5000

Sot AMD prezantoi serinë e saj Ryzen 5000 të bazuar në arkitekturën Zen3. Proçesorët e rinj desktop do të shfaqin frekuenca më të larta dhe më shumë rendiment. AMD u përqendrua në shfaqjen e procesorit Ryzen 9 5900X në krahasim me Ryzen 9 3900XT. Proçesori pritet të jetë 26% më i shpejtë në lojëra 1080p (me cilësi grafike të lartë). AMD zbuloi gjithashtu se Proçesori i tyre 5900X ishte gjithashtu në gjendje të thyejë murin prej 600 pikësh në Cinebench R20 single-threaded benchmark.

Për më tepër, AMD zbuloi gjithashtu Proçesorin Ryzen 7 5800X (8-Bërthama / 16-Thread, 4.7 GHz turbo), Ryzen 5 5600X (6-Bërthama / 12-Thread me 4.6 GHz turbo)  dhe ajka Ryzen 9 5950X me 16-Bërthama.  Seria e re Ryzen 5000 do të dal me 5 Nëntor.

AMD Ryzen Processors Specifications
Cores / ThreadsBase ClockBoost ClockTDPLaunch Price
AMD Ryzen 5000 ‘Vermeer’
Ryzen 9 5950X
16C/32T
3.4 GHz
4.9 GHz
105W
799 USD
Ryzen 9 5900X
12C/24T
3.7 GHz
4.8 GHz
105W
549 USD
Ryzen 7 5800X
8C/16T
3.8 GHz
4.7 GHz
105W
449 USD
Ryzen 5 5600X
6C/12T
3.7 GHz
4.6 GHz
65W
299 USD
AMD Ryzen 3000 ‘Matisse’
Ryzen 9 3950X
16C/32T
3.5 GHz
4.7 GHz
105W
699 USD
Ryzen 9 3900XT
12C/24T
3.8 GHz
4.7 GHz
105W
499 USD
Ryzen 9 3900X
12C/24T
3.8 GHz
4.6 GHz
105W
499 USD
Ryzen 7 3800XT
8C/16T
3.9 GHz
4.7 GHz
105W
399 USD
Ryzen 7 3800X
8C/16T
3.9 GHz
4.5 GHz
105W
399 USD
Ryzen 7 3700X
8C/16T
3.6 GHz
4.4 GHz
65W
329 USD
Ryzen 5 3600XT
6C/12T
3.8 GHz
4.5 GHz
95W
249 USD
Ryzen 5 3600X
6C/12T
3.8 GHz
4.4 GHz
95W
249 USD
Ryzen 5 3600
6C/12T
3.6 GHz
4.2 GHz
65W
199 USD