You are currently viewing AMD shpall zyrtarisht serinë Radeon RX 5500 për Laptop e Desktop

AMD shpall zyrtarisht serinë Radeon RX 5500 për Laptop e Desktop

Pas zërave të shumtë rreth Navi 14 vjen dhe konfirmimi zyrtar nga AMD, që sot prezanton serinë e saj Radeon RX 5500 për tregun mobile dhe desktop. Si fillim, AMD s’ka dërguar asnjë model referencë për vlerësim nga mediat, me gjithë atë disponueshmëria e kartave nga partnerët pritet jo më shpejt se muajin tjetër ose të paktën brenda këtij tremujori.

Seria RX 5500, e bazuar në cipin Navi 14 prej 158 mm2, është e para kartë e nivelit të ulët që do të ofroj memorje GDDR6 (me bus 128 bit). Modele të ndryshme do të ofrojnë deri në 8 GB memorje. Me 14 Gbps, gjerësia e bandës maksimale teorikisht është 224 GB/s. Çipi me bazë arkitekturën NAVI do të ofroj 1408 shader dhe frekuencë 1700 MHz me turbo të mundshme në 1845 MHz.

Radeon CUs Shaders TFLOPs GDDR6 Game Clock Boost Clock Memory interface
RX 5500M 22 1408 4.6 4GB 1448 1645 128-bit
RX 5500 (Desktop) 22 1408 5.2 8GB 1717 1845 128-bit