You are currently viewing AMD tërheq Radeon VII nga tregu?

AMD tërheq Radeon VII nga tregu?

Francezët e Cowcotland njoftuan se AMD ka tërhequr nga tregu kartën e saj kryesore Radeoni VII.  Ata thonë se AMD e ka tërhequr kartën plot një muaj më parë dhe sot nuk ka disponueshmëri. Sipas tyre AMD nuk e sheh më të arsyeshme prodhimin dhe shitjen e Radeon VII me çmime konkurruese me RTX 2080 të NVIDIA, veçanërisht kur Radeon RX 5700 XT është 5-12 përqind larg Radeon VII në më pak se gjysmën e çmimit të saj. plus kartat RX 5700 XT të partnerëve të bordit do të ngushtojnë ende diferencën në saj të sistemeve të ftohjes më të mirë dhe frekuencave më të larta.. RX 5700 XT ka një kosto shumë më të vogël të prodhimit krahasuar me Radeon VII, për shkak të thjeshtësisë së saj, një konfigurimi konvencional të memorjes GDDR6 dhe kërkesave më të ulëta të ushqimit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Për më tepër, arkitektura “Vega” tani e vjetruar humb thellë kundër “Navi” për saj i përket raportit rendimet/watt. E ardhmja e linjës së lartë të AMD-së nuk dihet ende, edhe pse kohë më parë Saphire regjistroj pothuajse të gjithë serinë Navi, duke treguar modele sipër RX 5700 (XT), si RX 5900 (XT) dhe RX 5950 (XT).,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,