You are currently viewing Amerikanët shpenzuan 4.5 miliard dollarë në pajisje kompjuterike për lojëra në 2020

Amerikanët shpenzuan 4.5 miliard dollarë në pajisje kompjuterike për lojëra në 2020

Grupi NPD ndau një raport mbi tregun e hardware, aksesorëve dhe lojrave të PC, ku shifrat në vitin 2020 janë dukshëm më të lartë se në vitet e mëparshëm, për shkak të pandemisë Covid-19. Shpenzimet totale të konsumatorëve për hardware dhe aksesorë raportohet të kenë arritur në 4.5 miliardë dollarë vitin e kaluar, 62% rritje në krahasim me vitin 2019, dhe më shumë se dyfishuar në krahasim me shifrat e trajtuara në 2017. Nga ana tjetër, shpenzimet për lojëra dixhitale gjithashtu përjetuan një rritje prej 19% krahasuar me një vit më parë. Statistika gjithashtu përshkroi kategoritë me rritjen më të shpejtë, ku përfshihen kufjet, monitorët dhe tastierat e PC. Kështu, të ardhurat nga aksesorët gaming u rritën me 81% krahasuar me rritjen e 57% të të ardhurave nga shitjet e hardware. “Pas një 2020 historik, me disa vite rritje në një vit të vetëm, ne parashikojmë rritje prej 3% për hardware e lojrave PC dhe aksesorët në 2021. Ndërsa ne mbetemi optimistë për perspektivën për hardware e lojrave dhe aksesorët e PC në të ardhmen presim që shkalla e rritjes së segmentit të tejkalojë atë të industrisë në tërësi, ne nuk presim rritje të mëdha të fitimit, por kërkesë më të ulët në këto nivele të reja të larta ”, deklaroi Stephen Baker, Këshilltar i Industrisë së teknologjisë NPD. Përveç kësaj, koha që konsumatorët kaluan duke luajtur në PC gjithashtu u rrit. vitin e kaluar me 14%.