You are currently viewing Çipat 5nm do të jenë në dispozicion në sasi të mëdha më shpejt se ato 7nm siguron TSMC

Çipat 5nm do të jenë në dispozicion në sasi të mëdha më shpejt se ato 7nm siguron TSMC

TSMC lëshoi një transkriptim të rezultateve të tyre ku përveç shifrave gjenden dhe disa të dhëna interesante. Si fillim konfirmohet prodhimi masiv i çipëve 5nm i planifikuar për tremujorin e dytë të vitit 2020, prodhimi eksperimental ka filluar tashmë. TSMC është gjithashtu optimist në lidhje me mbarëvajtjen e prodhimit të çipëve 5nm, dhe pret që prodhimi të jetë sa më i shpejtë dhe i rrjedhshëm sesa me çipat 7nm të prezantuar në 2018. Kompania ka rritur koston dhe buxhetin e investimeve nga 10-11 miliardë, në 14-15 miliardë dollarë amerikanë, dhe është pikërisht për shkak të këtyre investimeve që TSMC është optimist për mbarëvajtjen e prodhimit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TSMC tha se ekziston kryesisht një treg për telefona si dhe ‘kalkulim me rendiment të lartë’, çka do të thotë, CPU dhe GPU 5nm për mobile si dhe desktop/server. Për shembull, thuhet se Apple do të prodhojë çipin e saj të ri për iPhonet e vitit 2020 në proçesin e ri 5nm të TSMC.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,