You are currently viewing Çmimet e RAM-it Në Rritje

Çmimet e RAM-it Në Rritje

Kohë më parë kemi shkruar edhe mbi rritjen e çmimit të SSD-ve, tashmë preken edhe ato të RAM-it.
Kliko —> KËTU! për artikullin mbi SSD-t.

Sipas Pei-Ing Lee, presidentit të Nanya Technology çmimet e RAM-it do të rriten përmes tremujorin të dytë të 2017, shkak furnizimi i ulët.
Normaliteti i tregut pritet të nis në tremujorin e tretë, megjithatë kjo do të varet nga firmat e mëdha të prodhimit CAPEX, tha Lee.

Përveç kësaj, Lee zbuloj se kompania e tij është e vendosur të modernizojë proçesin e prodhimit në fund të tremujorit të parë.
Prodhimi i çipëve me proçesi e ri 20mm priten të filloj midis fundit të tremujorit të dytë dhe fillimit të tremujorit të tretë.
Nanya do të prodhojë 30.000 wafers [disqe prej silici] në muaj duke filluar nga tremujori i parë i 2018, dhe prodhimi aktual me proçesin 30mm do të ulet me të njëjtin shifër, përfundoj Lee.

Burimi: DIGITIMES