You are currently viewing Dalin Informacionet Për Proçesorët E Çkyçur(Unlocked) Pentium G3258, Core i7-4790K Dhe Core i5-4690K

Dalin Informacionet Për Proçesorët E Çkyçur(Unlocked) Pentium G3258, Core i7-4790K Dhe Core i5-4690K

Dalin Informacionet Për Proçesorët E Çkyçur(Unlocked) Pentium G3258, Core i7-4790K Dhe Core i5-4690K,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në fillim të këtij viti kompania Intel shpalli lajmin për proçesorët e rinj me emër të koduar “Devil’s Canyon”që në Shqip përkthehet “Kanioni i Djallit” dhe që pritet të dalin në fillim të qershorit të këtij viti. Konkretisht bëhet fjalë për 3 proçesorë, një Core i7, një Core i5 dhe një Pentium:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Core i7 4790K, Quad Core HT 4GHz – 4.4GHz Turbo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Core i5 4690K, Quad Core 3.5GHz – 3.9GHz Turbo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pentium G3258 Unlocked Dual Core 3.2GHz,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nderkohë që dy proçesorët e parë Core i7 dhe Core i5 “Devil’s Canyon” do të jenë kompatibël vetëm me platformën e serisë 9, Pentium G3258 do të jetë kompatibël me të dyja platformat si serinë 8 po ashtu dhe serinë 9 të Intelit. Poçesori Pentium G3258 është quajtur ndryshe edhe Pentium “anniversay edition” ose në shqip, Pentium “varianti i përvjetorit” dhe që në fakt nuk i bie tamam përvjetor pasi proçesori i parë Pentium ka dalur në 1993, që do të thotë se përvjetori i Pentium-it ka qënë vjet, po nejse e di më mirë Inteli këtë punë 😛 . Modeli i ri Pentium nuk ka ndonjë rëndësi të veçantë në fakt në lidhje performance në krahasim me famën dhe performancën që kanë pasur modelet Pentuim të viteve 90 dhe fillim in e viteve 2000, pasi atëherë Pentium ishte dhe procesori më i fuqishëm i Intelit. Ky proçesor është `unlocked` që do të thotë është lehtësisht i overclock-ueshëm, pra me pak fjalë është projektuar për përdoruesit entuziast me buxhet të limituar, që të kenë mundësinë të lozin pak me fekuencat e proçesorit. Ky lajm doli për herë të parë në version Kinez të faqes së internetit VR-Zone, ku u publikua dhe një `screenshot` i programit CPU-Z për Pentium G3258, ku shikojmë se është me 2 bërthama të bazuara në teknologjinë Haswell, pa Hyper Thread, me frekuencë 3.2GHz, pa Turbo, me grafikë të integruar, me 53Watt, LGA 1150 dhe 3MB cache.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
intel_pentium_g3258,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Këto proçesorë të rinj do jen me sistem termik ndërlidhjeje të përmirësuar mes (qarkut të integruar)Die dhe kapakut të sipërm që mbulon qarkun në brëndësi, me pak fjalë do jetë me solucion termik cilësor në brëndësi dhe kjo do mundësojë që këto proçesorë të bëjnë overclock kollaj me teperatura minimale.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tani mendimi jonë rreth këtyre 3 proçesorëve të rinj dhe reth kësaj “super teknologjie” të re e quajtur në gjuhën popullore `pastë termike` është ky: mesa duket këto proçesorë janë në bazë po të njëjtit me paraardhësit e tyre sidomos kur bëht fjalë për i7 dhe i5 që duken si versione të overclock-uara fabrikisht që në prodhim të i7 4770K dhe i5 4670K POR që në këtë rast i kanë vendosur më në fund solucion termik siç duhet. Ne e dijmë tashmë që versionet paraprake i7 4770K dhe i5 4670K janë të ndërtuar me solucion termik të cilësisë më të ulët në qarkullim,duke bërë që këta të fundit të overclock-ohen me shumë vështirësi ose në shumë raste mos të overclok-ohen fare. Pra thjeshtë kanë bërë atë që duhet të kishin bërë më përpara: të prodhonin proçesorë cilësorë. Mesa duket Inteli bën plane disa vjeçare, ku në fillim të lodh me proçesorë “unlocked” që nuk i bën dot “overclock”për shakak të solucionit termik skarso -_- , pastaj nxjerr proçesorë të avacuar teknologjikisht pasi kanë solucion termik cilësor brënda ;),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pastaj kjo puna e i7 4790K dhe i5 4690K që nuk janë kompatibël me platformat e serisë 8, duket totalisht punë programimi i bërë me dashje, megjithate ngelet të shikohet në qershor kur edhe do dalin.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pjesërisht referencë nga KitGuru dhe wccftech .