You are currently viewing Delidding AMD RYZEN Shumë E Vështirë Me Përfitime Të Pa Përfillshme

Delidding AMD RYZEN Shumë E Vështirë Me Përfitime Të Pa Përfillshme

Ka Kohë Që Jemi Mësuar Me Pastën E Cilësisë Së Ulët Në Proçesorët Intel.
E vetmja rrugë zgjidhe është teknika ‘Delid’, që konsiston në heqjen e kapakut dhe riaplikimin e pastës.
Kurioziteti për RYZEN ishte i madh, aq i madh sa Gjermani profesionist në OC der8auer prishi tre CPU për të arritur qëllimin.
Nga rezultantet i tij siç mund të shihni në videon poshtë temperatura më e lartë u ulë me -1c dhe mesatarja me -3c.

Siç shihet në foton poshtë, disa kapacitorë janë vendosur rreth çipit të mbuluar nga një shterës mbrojtëse prej silikoni.

Si përfundim AMD ka kryer një punë të mirë në termik, kështu që s’është e këshillueshme të kryhet Delid.