You are currently viewing Detaje Të Reja Mbi Titan Z – Pse Nuk Ka Dalë Akoma?

Detaje Të Reja Mbi Titan Z – Pse Nuk Ka Dalë Akoma?

GTX Titan Z priste hedhjen në treg në 29 prill, por ja që u vonua edhe pak. Gjithsesi për këtë pikë kemi disa detaje të reja mbi kartën e shumëpritur 3000 e ca euroshe…,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gjëja e parë është data e re e hedhjes në treg. Tashmë është data 8 maj (3 ditë nga dita e shkrimit të artikullit). Vetëm pas kësaj date Titan Z do të jetë e prekshme.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ka disa gjëra të tjera të papëlqyeshme, le të themi.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Çfarë është e dallueshme direkt edhe nga fotot është se karta nuk është 2-slote e madhe por 3-slote, gjë që nëpër disa borde do të jetë e pamundur të vendoset në SLI. NVIDIA ka vendosur të vazhdojë me konceptin e saj me ftohës me ajër dhe në mënyrë që të ftohë këtë mostër të fuqishme, duhet të rritej madhësia e ftohësit. Mendimi jonë do ishte që NVIDIA të kishte ruajtur dizajnin e ftohësit me 2-slote duke bërë një ftohës me bakër ose më mirë akoma të kishte ndjekur rrugën e rivalit të përjetshëm (AMD) dhe të bënte një ftohje me ujë ose hibride (ASUS Poseidon) në mënyrë që ta bënte më të thjeshtë ftohjen e kuçedrës (s’më besohet për krahasimet që po bëj).,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
GF_GTX_Titian_Z_top_2Height_DarkerPCI,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kjo ishte ajo që prezantoi NVIDIA. Duket qartë që karta është 2-slote e gjerë.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
3a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kjo është foto më e fundit nga NVIDIA me kartën me 3-slote.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Përsa i përket parametrave pak a shumë i dinim, duke qenë se brenda do të kishte dy copë Titan Black. Gjithsesi kjo nuk është gjë e keqe. Jo, aspak… Problemi i tyre është se (prapë ndryshe nga AMD) NVIDIA ka bërë ulje të frekuencës, për “të përballuar temperaturat e larta”. Kjo gjë nuk është e lejueshme (mendojmë ne) për karta me këtë nivel çmimi.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kalojmë në numra:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Titan Z do të ketë dy GPU 28 nm GK110, Një total prej 5,760 CUDA (2,880 për GPU), 480 TMUs (240 për GPU), 96 ROPs (48 për GPU), dhe një memorje të frikshme prej 12 GB GDDR5 i ndarë ndërmjet dy buseve me gjerësi 384-bit. Frekuenca e GPU, siç thamë më lart është më e ulët se Titan Black me 705 MHz (889 MHz tek GTX TITAN Black), me frekuencë GPU Boost në 876 MHz (deri në 980 MHz tek GTX TITAN Black); ndërkohë që memorja qëndron 7.00 GHz.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Karta merr fuqi nga 2 korente 8-pin dhe teorikisht duhet të harxhojë rreth 375W. Gjithsesi ne po presim ta shohim me të vërtetë çfarë mund të ofrojë kjo bishë me çmimm mbi 3000€ në krahasim me AMD R9 295X2 e cila ka gjysmën e çmimit të saj me 1500€.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NVIDIA-GeForce-GTX-Titan-Z-Performance-1-660x374,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gjithsesi ne jemi në pritje të arkitekturës së re Maxwell. Deri tani Maxwell ka qenë shumë më interesant nga të gjitha ato që kemi parë tek GTX 750 dhe GTX 750 Ti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Burimi ComputerBase