You are currently viewing Filmohet në HD për herë të parë Qeliza në funksionalitet brenda trupit të gjallë

Filmohet në HD për herë të parë Qeliza në funksionalitet brenda trupit të gjallë

Ne të gjithë e kemi parasysh cfarë është qeliza dhe të gjithë e kemi parë atë në diagrama 2D ose në figura 3D të renderizuara, ose edhe të izoluara në pajisje laboratorike por gjithnjë e kemi vrarë mendjen se si është realisht njësia bazë e formimit të trupave të gjallë dhe më në fund kureshtja jonë do të shuhet pasi kemi arritur të vëzhgojmë në kohë reale qelizën e një gjallese teksa merr sheqerin për përpunim.
Në videon e më poshtme mund të arrihet të shihet qeliza më afër se kurrë, por shkenctarët thonë që ka akoma vend për përmirësim të mikroskopëve dhe në të ardhmen e afërt do të kemi një imazh edhe më të qartë të qelizave.