You are currently viewing Geforce 3000 ‘Ampere’ do të dal nga Marsi i vitit që vjen

Geforce 3000 ‘Ampere’ do të dal nga Marsi i vitit që vjen

Nvidia po përgatit ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme serinë e re të kartave grafike Ampere, sipas zërave nga faqja Kineze HKEPC, do të jenë kartat për biznes ato që do të dalin në fillim në Mars të vitit që vjen, ndërsa modelet e para për konsumator në Qershor.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Kartat e biznesit me fokus në fushën shkencore dhe inteligjencën artificiale por edhe përshpejtuesit Tesla, do të prezantohen gjatë konferencës GTC 2020 në datat 22-26 Mars. Kjo do të thotë se rreth Computex në Qershor 2020 variantet e para të konsumatorit me çip Ampere do të shohin dritën e diellit. Si gjithmonë me modelet 3070 3080 në fillim, dhe pastaj ato të buxhetit të ulët.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kartat Pascal u prodhuan në 16nm FinFET, Turing  në 12nm FinFET, ndërsa Ampere thuhet se do të prodhohet në 7nm+ duke përdorur metodën e Samsung Extreme Ultraviolet (EUV). Në krahasim me Turing, frekuencat priten të jenë 200 deri në 300 MHz më të larta. 7nm i bën transistorët më të vegjël, dhe kjo lejon që më shumë transistorë të vendosen në një çip. Pritet gjithashtu, që Ampere të ofrojë dukshëm më shumë bërthama Raytracing sesa Turing.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,