Google Do Të Sjellë Telefoni Modular Project Ara Në Treg Brenda Një Viti

Google Do Të Sjellë Telefoni Modular Project Ara Në Treg Brenda Një Viti

Projekti i Google për të nxjerrë telefonin e mençur (smartphone) Project ARA po bëhet realitet dhe drejtuesi i projektit Paul Eremenko tregoi që njerëzit do të kenë mundësi të blejnë “telefonin gri” nga fillimi i vitit tjetër. Emri telefoni gri i është veënë për arsye që klienti ta personalizojë sipas dëshirës. Telefoni vjen komplet i thjeshtë dhe klienti mund të vendosë module të ndryshme për ta personalizuar.

ara3-e1397640699764 - Copy

Eremenko shpjegon se sot Android ka mungesa si sistem për të patur dinamizëm nga ana hardware, por ata janë duke zhvilluar module software për të lejuar heqjen dhe vënien e moduleve. Ai tregon se përdoruesit e telefonave Android ndërrojnë telefon çdo vit, ndryshe nga skeleti i ARA i cili pritet te zgjatë rreth 5-6 vjet dhe klienti mund të bëjë ndryshime të moduleve për të patur një telefon komplet të ri.