You are currently viewing Huawei sё shpejti prodhon borde desktopi?!

Huawei sё shpejti prodhon borde desktopi?!

Huawei po planifikon tё shtrihet nё njё treg tjetёr teknologjik dhe mesa duket syrin ja ka vёnё prodhimit tё bordeve me CPU tё bazuar nё arkitekturёn ARM dhe proces 7nm.

CPU-tё quhen Kunpeng 920 ARM v8 dhe vjen nё variantet :4 core,8 core deri nё 64 core. Bordet kanё suport pёr PCIe 4.0 dhe DDR4 RAM deri nё 2400MHz.

Bordet fillestare janё D920S10(konsumator) dhe S920X00 (server). D920S10 ёshtё njё bord shumё robust dhe ka suport pёr PCIe 3.0, gjashtё SATA 3.0 dhe dy slote M.2 SSD. Ky bord gjithashtu ka suport deri nё 64GB DDR4 RAM + suport pёr ECC. Porta e LAN mund tё arrij shpejtёsi deri nё 25GB/s, gjithashtu janё tё pёrfshira katёr USB 3.0 dhe katёr USB 2.0.

Huawei D920S10 :

Board Model D920S10
Processors 1 Kunpeng 920 processor with 4/8 cores & 2.6 GHz
Internal Storage 6 SATA 3.0 hard drive interfaces, 2 M.2 SSD slots
Memory 4 DDR4-2400 UDIMM slots, maximum capacity 64 GB
PCIe Expansion 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 3.0 x4, and 1 PCIe 3.0 x1 slots
LOM Network Ports 2 LOM NIC, supporting GE network ports or optical ports
USB 4 USB 3.0 and 4 USB 2.0

Huawei S920X00 ёshtё njё bord mbreslёnёs. Ky bord ka suport pёr dy CPU Kunpeng 920, gjashtёmbёdhjetё pajisje magazinuese si SATA,NVMe ose SAS. Sasia e slotёve tё ramit qё ka by bord ёshtё 32, e ndarё nё 8 kanale. Fuqia qё kёrkohet ёshtё 180W.

Huawei S920X00:

Board Model S920X00
Processors 2 Kunpeng 920 processors
Internal Storage Up to 16 x 3.5″ SAS/SATA HDDs or SSDs, or 16 x 2.5″ NVMe SSDs
Memory Up to 32 DDR4-2933 DIMMs
PCIe Expansion 8 PCIe 4.0 x8, or 3 PCIe 4.0 x16 + 2 PCIe 4.0 x8
LOM Network Ports 2 LOM NICs, supporting GE/10GE/25GE
Management Module 1 Hi1710 intelligent management chip

Duke parё informacionet e mёsipёrme, mund tё themi qё Huawei po sjell nё tregun e PC , arkitekturёn ARM. CPU-tё e bazuar nё ARM janё relativisht mё te ftohtё se sa konkurrenca (SOC pёr android janё tё bazuar nё kёtё arkitekturё). Gjithashtu vёrejmё qё, Huawei fokusin kryesor e ka tek serverat dhe “data computing”.

Nё tё ardhmen do tё pёrditёsohemi mё shumё rreth kёsaj dhe sistemit tё operimit qё Huawei po punon.