You are currently viewing Intel 4790K – Devil’s Canyon – Arrin 7GHz Në Computex 2014

Intel 4790K – Devil’s Canyon – Arrin 7GHz Në Computex 2014

Computex është një eveniment që ndodh në Taiwan, në kryeqytetin e teknologjisë, Taipei. Si vend i tillë mblidhen prototipat më të spikatur në fusha të ndryshme të teknologjisë. Ne si kompjuterista spikasim ata që dallojnë në pjesën tonë.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Një rast shumë i mirë është i Nick Shih i cili ka arritur të kapë me CPU e fundit nga Intel 4790k plot 7GHz. Këto CPU janë më të mirët e Intel dhe pas shumë e shumë kohe humbje (nuk po flasim për performancë, por për cilësi), U arrit të nxirrej një CPU i cili nuk arrinte 100 gradë duke hapur facebook.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Konkretisht Nick Shih arriti një rezultat ekstrem prej 7GHz që për Haswell duket e pamundur. Kjo u bë me bordin më të fundit nga ASRock, modelin Z97 OC Formula, i ndërtuar kastile për këtë punë. Normalisht ky rezultat arrihet vetëm me azot të lengshëm me temperatura ekstremisht të ulëta.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Video nga eventi

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ytgnpm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Vërtetim nga CPU-Z

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
haswellreleased_02,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
38446_11_intel_core_i7_4790k_devil_s_canyon_cpu_already_pushed_to_7ghz,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

image_id_1187281Foto nga bordi (pllaka nuk është e bardhë, por ka zënë akull o.o )

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Përfundimi: ASRock ka kapur shpesh rekorde të frikshme në frekuencë për CPU, dhe të arrish 7GHz në Haswell nuk është gjë e vogël. Gjithsesi 7GHz me gati 1.8V në një CPU 22nm nuk është diçka që nuk mund të përdoret në një normë ditore. ASRock është një emër i thelluar fort në treg me një reputacion deri diku të mirë. Çdo vit po ecën përpara. Gjithsesi do duhet të kalojë një kohë shumë e gjatë përpara se unë të fus ASRock në PC tim.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,