You are currently viewing Intel Core i9 10900K shfaqet në 3DMark me turbo 5.1 GHz

Intel Core i9 10900K shfaqet në 3DMark me turbo 5.1 GHz

Rrjedhja e disa bordeve Z490, formacioni i plotë i gjeneratës së dhjetë të Proçesorëve intel Comet Lake i listuar online, etj. Janë shenja që tregojnë se dalja në treg e Proçesorëve intel Comet Lake tashmë po afron. Këtyre zërave i shtohet dhe zbulimi i Proçesorit intel Core i9 10900K në 3DMark ku tregohet turbo prej 5.1 GHz.  Siç pritej, Proçesori Intel Core i9 10900K me 10-berthama dhe 20-threads ka një frekuencë bazë prej 3.7 GHz. Proçesorët e rinj Intel do të vazhdojnë të mbeten me foletë PCIe 16x dhe që duket të jenë Gen 3.0, edhe pse për këto Proçesorë kërkohet bord i ri. Ekziston një ndryshim i numrit të pin-ve dhe kjo natyrisht, kërkon një fole të re LGA1200. Proçesorët intel Comet Lake do të vazhdojnë të fabrikohen me proçesin 14nm, dalja e tyre në treg pritet nga muaji Prill i këtij viti.

 

Formacioni i pritur jozyrtar dhe i pakonfirmuar nga Intel.

Mainstream Intel Core 10000-processors
CPU Cores/threads Baseklok Turbo 1T Max Turbo 3.0 All-core turbo TDP
i9 10900K 10C/20T 3.7 GHz 5.1 GHz 5.2 GHz* 4.8 GHz 125W
i9 10900 10C/20T 2.8 GHz 5.0 GHz 5.1 GHz* 4.5 GHz 65W
i7 10700K 8C/16T 3.8 GHz 5.0 GHz 5.1 GHz 4.7 GHz 125W
i7 10700 8C/16T 2.9 GHz 4.7 GHz 4.8 GHz 4.6 GHz 65W
i5 10600K 6C/12T 4.1 GHz 4.8 GHz 4.5 GHz 125W
i5 10600 6C/12T 3.3 GHz 4.8 GHz 4.4 GHz 65W
i5 10500 6C/12T 3.1 GHz 4.5 GHz 4.2 GHz 65W
i5 10400 6C/12T 2.9 GHz 4.3 GHz 4.0 GHz 65W
i3 10320 4C/8T 3.8 GHz 4.6 GHz 4.4 GHz 65W
i3 10300 4C/8T 3.7 GHz 4.4 GHz 4.2 GHz 65W
i3 10100 4C/8T 3.6 GHz 4.3 GHz 4.1 GHz 65W
* Intel Thermal Velocity Boost (single core / all core): 10900K: 5.3/4.9 GHz; 10900: 5.1/4.6 GHz