You are currently viewing Intel do të zhvendos fabrikimin e disa Chipset-eve tek proçesi 22nm për shkak të kufizimeve me atë 14nm

Intel do të zhvendos fabrikimin e disa Chipset-eve tek proçesi 22nm për shkak të kufizimeve me atë 14nm

Gjërat duken të kenë marrë një rrugë të keqe për Intel.
Sikur të mos mjaftonin problemet me sigurinë në Proçesorët e tyre, gjë që vë në rrezik projektimin e vetë mikro-arkitekturës, tani duhet të ballafaqohen me kufizimet e fabrikimit të silicit.
Mesa duket Intel nuk po arrin të plotësojë kërkesat e tregut me kapacitetin e tyre aktual të prodhimit në proçesin 14nm.
Si rrjedhojë çmimet e Proçesorëve popullor si i5-8400, i5-8600K dhe i7-8700K janë në rritje.

Sipas raporteve të fundit Intel do të zhvendosë disa nga chipset-et e tij, më specifikisht platformën e ‘re’ H310 në proçesin e vjetër 22nm, në mënyrë që ti jap frymë prodhimit 14nm.

Një sqarim i mundshëm për këto mungesa në prodhim mund të jetë përqendrimi tek Proçesorët e ardhshëm, i5-9600K, i7-9700K dhe i9-9900K, të cilët janë të bazuar në të njëjtin proçes fabrikimi 14 nm++.
Intel ndoshta po mendon të lëshojë Proçesorët e ardhshëm jo vetëm me çmime konkurruese por edhe me vëllim të mjaftueshëm për t’ju kundërpërgjigjur konkurrencës së gjeneratës së dytë Ryzen gjatë dy tremujorëve të fundit.

Burimi: TechPowerUp