You are currently viewing Intel fillon shpërndarjen e kartave grafike prototip DG1 Intel Xe.

Intel fillon shpërndarjen e kartave grafike prototip DG1 Intel Xe.

Pas 10 vitesh Intel ka filluar sërish të futet në tregun e kartave grafike. Hera e fundit që Intel tentoi përfundoi në dështim dhe projekti quhej “Larrabee”.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Rishfaqja e  Intelit në departamentin grafik pritej që kur punësoi si shef të departamentit  Raja Koduri.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Intel ofroi një demo të këtyre kartave në CES 2020. Demo-ja u bë me lojën Warframe dhe u luajt në 30 FPS në rezolucionin 1080p. Kjo performance nuk është mbresëlënëse por kjo nuk duhet të merret si prezantim i fuqise përfundimtare të kartës pasi funksioni kryesor i kësaj karte prototip është që të familjarizojë programuesit me pjesën elektronike.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pavarësisht kësaj ne akoma nuk e dimë kuptimin e emrit “Xe” dhe nuk është 100% e sigurtë që do të prodhojë GPU për desktop dhe jo vetëm për laptop.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,