You are currently viewing Intel hedh në treg gjeneratën e 10 të Proçesorve Comet Lake-S

Intel hedh në treg gjeneratën e 10 të Proçesorve Comet Lake-S

Për herë të parë, Intel sjell një Proçesor me 10-bërthama për tregun gaming. Kjo vjen me një kosto 125W TDP. Çipi më i shpejtë do të jetë Core i9-10900K (ose modeli KF nëse nuk keni nevojë për grafik të integruar) frekuenca maksimale 5.3 GHz. Intel ka ndarë gjeneratën e ‘re’ në formacionet e njohura prej vitesh, Core i9 10-bërthama, Core i7 8-bërthama, Core i5 6-bërthama, dhe Core i3 me 4- bërthama. Ajo që është e rëndësishme për tu theksuar, është se që të gjithë Proçesorët përveç modeleve Celeron ofrojnë hyperthreading.

Për Proçesorët Comet Lake-S intel rriti mbështetjen e frekuencës DDR4 deri në 2933 MHz (pa Overclock). Prodhuesit e bordeve do të ofrojnë mbështetje për frekuenca deri në 5000 MHz. Proçesorët e ‘rinj’ do të çiftohen me bordet e serisë 400, duke përfshirë bordet Z490, H470, B460, H410 dhe W480. Këto borde do të kenë fole të re LGA1200, seksione më të përparuara të energjisë, deri në  2.5 /10 GbE dhe WiFi 6 (AX201).

Intel 10th Gen Core Comet Lake S Series
SKU Cores / Threads Base Clock Turbo Boost 2.0 Turbo Boost Max 3.0 All Core Turbo Therm. Velocity Bst/All Core TDP
i9-10900K
10C/20T
3.7 GHz
5.1 GHz
5.2 GHz
4.8 GHz
5.3/4.9 GHz
125W
i9-10900KF
10C/20T
3.7 GHz
5.1 GHz
5.2 GHz
4.8 GHz
5.3/4.9 GHz
125W
i9-10900
10C/20T
2.8 GHz
5.0 GHz
5.1 GHz
4.5 GHz
5.2/4.6 GHz
65W
i9-10900F
10C/20T
2.8 GHz
5.0 GHz
5.1 GHz
4.5 GHz
5.2/4.6 GHz
65W
i9-10900T
10C/20T
1.9 GHz
4.5 GHz
4.6 GHz
3.7 GHz
NA
35W
i7-10700K
8C/16T
3.8 GHz
5.0 GHz
5.1 GHz
4.7 GHz
NA
125W
i7-10700KF
8C/16T
3.8 GHz
5.0 GHz
5.1 GHz
4.7 GHz
NA
125W
i7-10700
8C/16T
2.9 GHz
4.7 GHz
4.8 GHz
4.6 GHz
NA
65W
i7-10700F
8C/16T
2.9 GHz
4.7 GHz
4.8 GHz
4.6 GHz
NA
65W
i7-10700T
8C/16T
2.0 GHz
4.4 GHz
4.5 GHz
3.7 GHz
NA
35W
i5-10600K
6C/12T
4.1 GHz
4.8 GHz
NA
4.5 GHz
NA
125W
i5-10600KF
6C/12T
4.1 GHz
4.8 GHz
NA
4.5 GHz
NA
125W
i5-10600
6C/12T
3.3 GHz
4.8 GHz
NA
4.4 GHz
NA
65W
i5-10600T
6C/12T
2.4 GHz
4.0 GHz
NA
3.7 GHz
NA
35W
i5-10500
6C/12T
3.1 GHz
4.5 GHz
NA
4.2 GHz
NA
65W
i5-10500T
6C/12T
2.3 GHz
3.8 GHz
NA
3.5 GHz
NA
35W
i5-10400
6C/12T
2.9 GHz
4.3 GHz
NA
4.0 GHz
NA
65W
i5-10400F
6C/12T
2.9 GHz
4.3 GHz
NA
4.0 GHz
NA
65W
i5-10400T
6C/12T
2.0 GHz
3.6 GHz
NA
3.2 GHz
NA
35W
i3-10320
4C/8T
3.8 GHz
4.6 GHz
NA
4.4 GHz
NA
65W
i3-10300
4C/8T
3.7 GHz
4.4 GHz
NA
4.2 GHz
NA
65W
i3-10300T
4C/8T
3.0 GHz
3.9 GHz
NA
3.7 GHz
NA
35W
i3-10100
4C/8T
3.6 GHz
4.3 GHz
NA
4.1 GHz
NA
65W
i3-10100T
4C/8T
3.0 GHz
3.8 GHz
NA
3.5 GHz
NA
35W
G-6600*
2C/4T
4.2 GHz
NA NA NA NA
58W
G-6500*
2C/4T
4.1 GHz
NA NA NA NA
58W
G-6500T*
2C/4T
3.5 GHz
NA NA NA NA
35W
G-6400*
2C/4T
4.0 GHz
NA NA NA NA
58W
G-6400T*
2C/4T
3.4 GHz
NA NA NA NA
35W
G-5920**
2C/2T
3.5 GHz
NA NA NA NA
58W
G-5900**
2C/2T
3.4 GHz
NA NA NA NA
58W
G-5900T**
2C/2T
3.2 GHz
NA NA NA NA
35W
“K Series” – Unlocked, “F Series” – no iGPU, “KF Series” – Unlocked & no GPU, * Pentium Gold, ** Celeron