You are currently viewing Intel ‘Kaby Lake’ Dhe AMD ‘Zen’ Do Té Kené Mbéshtetje Té Ploté Vetém Né Windows 10

Intel ‘Kaby Lake’ Dhe AMD ‘Zen’ Do Té Kené Mbéshtetje Té Ploté Vetém Né Windows 10

Microsoft ka ndermarre nje fushate te fuqishme per te rritur tregun e Windows 10, nga oferta 1 vjecare falas, deri me update te forcuara.
Sipas nje postimit ne blogun e Microsoft thuet qe, gjeneratat e reja te procesorve do te mbeshteten vetem ne Windows 10.
Microsoft thote qe kjo ka te bej me vecorit karakteristike te procesorve.


Kaby Lake perdor teknologjin ‘Intel Speed Shift’, qe ben te mundur ballancimin e rrymes, kjo lejon qe frekuencat e korit te ndryshojne ne kohe rekord ne varsi te punes qe kryet. Kjo karaakteristike eshte e basuar ne hardware por kerkon sitemin e operimit qe te perdoret sa me mir.
Po ashtu edhe teknollogjija ‘Turbo Boost 3.0’ e intel kerkon siteemin e operimit qe te punoje.
Turbo Boost 3.0 gjen korin me te afte ne cip dhe i jep prioritet, gjithashtu ndan punen edhe ne koret e tjere ne varsi te aftesis.


Procesori Zen i AMD’s perdor teknologji te njejte, ‘grained clock gating’ me livel te shumfishte nen chip, ofron efikasivtet te larte ne konsume.

Si dhe teknollogjija ‘Simultaneous Multi-Threading’, kjo kerkon qe Microsoft te bej nderhyrje ne kemel dhe jo vetem ne sistem me update, dicka e till u be edhe per procesoret Bulldozer per Windows 7.

Nese keni ndremnd te krijoni nje PC te ri me keto procero dhe te pedoni Windows 7, kjo eshte gje qe behet, por do te humbisni vecorit karakteristike qe ofrojne keto procesore.

Burimi HotHardware.