You are currently viewing Intel pretendon “rendiment më të lart në Laptop Gaming” mbi AMD, por përdor GPU më të mirë për krahasim

Intel pretendon “rendiment më të lart në Laptop Gaming” mbi AMD, por përdor GPU më të mirë për krahasim

Një tabelë krahasimi e rendimentit që vjen nga grupi i marketingut Intel Partner Connect, është zbuluar online. Sipas Intel, një Laptop i pajisur me Core i7-10750H do të ofrojë përvojë më të mirë në lojëra sesa ai me CPU Ryzen 9 4900HS i AMD-së. Vlen për tu theksuar se tabela krahason platformën në tërësi e jo CPU ose GPU, megjithatë, ka disa gjëra që duhet të merren në konsideratë. Si fillim, AMD Ryzen 4900HS është një Proçesor 35W aktualisht i përdorur ekskluzivisht nga ASUS. AMD e konsideron ASUS G14 ROG Zephyrus si modelin e flamurit dhe u përdor në mënyrë aktive për marketing.
G14 është një laptop 14-inç që përmban CPU dhe GPU me fuqi të kufizuar. Karta grafike është varianti GeForce RTX 2060 Max-Q 65W. Përkundrazi nga varianti i plotë 90W, ky model ka një frekuencë të kufizuar në 1185 MHz. Në krahun tjetër, kemi Core i7-10750H (MSI GL65), i cili është një laptop 15-inç që përmban modelin 90W Max-P variantin e GeForce RTX 2060 me frekuenca më të larta 1560 MHz.
Intel pretendon se sistemi MSI është më i mirë në lojërat e zgjedhura AAA të matura në parametrat ultra me të paktën 18%. MSI GL65 është gjithashtu më i lirë se Laptopi G14. Natyrisht, Intel mund të kishte përdorur një sistem të ndryshëm për krahasim, në fund të fundit,  Laptopë Ryzen 4000 me 90W RTX 2060 ekzistojnë. 😀