You are currently viewing Intel tregon çipin 10nm+ Tiger Lake me grafik Xe dhe Thunderbolt 4

Intel tregon çipin 10nm+ Tiger Lake me grafik Xe dhe Thunderbolt 4

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gjatë CES 2020 Intel foli për përparim në inteligjencën artificiale që i hapi rrugën makinave autonome, një epokë e re e informatikës mobile. Proçesori Tiger Lake është i ndërtuar me proçesin e përmirësuar 10nm dhe ka të integruar grafiken Xe po nga intel.  Tiger Lake  do të zëvendësojë Ice Lake në tregun mobile, pra laptopët ultra të hollë dhe të tjerë. Intel premton që çipi ofron përmirësime të mëdha kundrejt gjeneratës aktuale. Me këtë çip  do të ishte e mundur të luhej në Full HD. Platforma do të ketë mbështetje të integruar për Thunderbolt të gjeneratës së katërt, e cila thuhet se do të jetë ‘katër herë më e lartë se USB 3’. Laptopët e parë me këtë çip priten të shfaqen këtë vit, por Intel nuk dha detaje të mëtejshme për daljen e tyre.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,