You are currently viewing Microsoft blen 9 studio të botuesit ZeniMax Media

Microsoft blen 9 studio të botuesit ZeniMax Media

Microsoft njoftoi se ka “kryer në një marrëveshje” për të blerë ZeniMax Media, kompania që zotëron Bethesdan. Lajmi i pabesueshëm erdhi me një postim të botuar në Xbox Wire, blog zyrtar i sektorit të lojërave të gjigantit Redmond, dhe jep një goditje e destinuar për të ndryshuar historinë e lojërave kur jemi vetëm dy muaj para lëshimit të Xbox Seria X | S. Një lëvizje atipike për Xbox Game Studios, e cila deri më tani ka blerë studiot e pavarura dhe jo grupe ose botues, gjiganti Amerikan i jep një kthesë të mprehtë biznesit të tij të lojërave, duke sjellë në shtëpi një “grup tepër të talentuar prej 2,300 personash. ane e mbanë botës”. Marrëveshja kushtoi 7.5 miliardë dollarë në para, trefishi i shumës së paguar për Mojang krijuesi i Minecraft. Bethesda Softworks përbehet nga: Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog dhe Roundhouse Studios. Shefi i Xbox Phil Spencer, tha se Minecraft do të respektoj kontratat aktuale, duke ju referuar lojërave Ghostwire: Tokyo dhe Deathloop. Të gjitha lojërat e tjera do të jenë ekskluzive në Xbox e PC.