You are currently viewing Një Overclock-er bën publike dobësitë e programeve të testimit sintetik

Një Overclock-er bën publike dobësitë e programeve të testimit sintetik

Një Overclock-er që punon për firmën e mirënjohure GALAX, ka publikuar një video ku tregon sesi modifikimi i parametrave të Driver-it, mund të trilloj rezultatin final pa u dalluar nga programi i testimit.
Normalisht që pas këtij zbulimi lind pyetja nëse disa nga rekordet botërore mund të jenë arritur duke përdorur këtë mashtrim.
Pra, është e mundur të ndryshohen parametrat e Driver-it menjëherë para se të fillojë testimi. Më herët do të rezultonte në një rezultat të pavlefshëm. Ndërsa kur modifikohen saktësisht përpara fillimit të testimit shmang aprovimin e driver-it pasi është aprovuar më parë.
Në demonstrimin e tij në Time Spy që mund ta shihni më poshtë, Ai arriti një total [CPU + GPU] prej 12638 pikësh, dhe 13278 pikë në atë grafik.
Duke modifikuar driver-in Ai e rriti rezultatin në 12951 dhe 13800 respektivisht.
Megjithatë, Ai shpjegoi se kjo hile jo gjithmonë mund të ris rezultatin pasi varet nga programi.

Për momentin testet e Futuremark, Unigine dhe Allbenchmark (Catzilla) janë të komprometuara.

Në një deklaratë për shtyp Futuremark tha se, nuk do të pranojë më rezultatet e paraqitura në Hall of Fame.
Një rregullim tashmë është nën punim dhe do të dalë kur të jetë gati.

This method was indeed reported to us by GALAX before and based on that report we currently have internally implemented and tested a fix that is now in our release pipeline.

I don’t have a solid public release date we can commit to at this point, but it should be in the near future.

As for detecting this cheat with previously submitted results – when this was originally reported by Galax we were able to manually distinguish the example boosted results from normal runs they made by comparing the detected GPU clock speeds during the benchmark run to the frame rates, so it’s not completely undetectable although it does pass the current automatic check. Existing results will be checked on a case-by-case basis as deemed necessary and invalidated if found suspicious.

Going forward, our Hall of Fame will require this both this System Info update and also a client update as soon as they are released.

As this method has now been made public it is probable that no scores will be accepted into the Halls of Fame until the new version with the fix is released.

Burimi: VideoCardz