You are currently viewing NVIDIA CES 2019 – RTX 2060 – RTX Mobile – Mbështetje për FreeSync

NVIDIA CES 2019 – RTX 2060 – RTX Mobile – Mbështetje për FreeSync

Si ç’do fillim viti kompani të shumta në fushën e teknologjisë prezantojnë të rejat e tyre në ekspozitën e teknologjisë CES. Siç pritej Nvida ka bërë disa shpallje që ishin përfolur shumë gjatë fund vitit. Si fillim nisim me shpalljen e GeForce RTX 2060.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Modeli i katërt i familjes  RTX është e bazuar në arkitekturën Turing, dhe vjen me  6 GB memorje GDDR6 (14 Gbps) dhe bus 192-bit. NVIDIA ka shtuar 30 bërthama RT (Raytracing), si dhe 240 bërthama Tensor (AI) aktive, përveç atyre  CUDA plot 1920, [2304 RTX 2070] në thelb RTX 2060 është rikonfigurimi i çipit RTX 2070. Sistemi ftohës është ai bazik me dy ventilator, një lidhës 8-pin kërkohet për ushqim, konsumi i përgjithshëm është  160vat. Karta ofron disa lidhje, një portë HDMI një DVI dhe dy DisplayPort, Nga vlerësimet e para karta duket të jetë në nivelin e Vega56/GTX1070ti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Karta do të dalë në shitje në boundle me Anthem ose Battlefield V në 15 Janar.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NVIDIA gjithashtu prezantoj serinë GeForce RTX për Laptop për 40 plus modele të reja me qindra nën-variante. 17 prej këtyre 40 janë Max-Q. Max-Q është nisma e NVIDIA-s për të sjellë përvojën e PC Gaming në Laptop. Presidenti Jen-Hsun na tregoj një Laptop Aero të GIGABYTE me GPU RTX 2080, e cila është më e shpejtë se një  GTX 1080 për desktop, gjithashtu shfaqi një Laptop Max-Q bazuar në RTX 2060, më e shpejtë se një GTX 1070 për desktop.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Dhe për ta mbyllur, NVIDIA më në fund ka kuptuar se numri i monitorëve me sinkronizim adaptues të VESA [FreeSync] është më i madh se ato që mbështesin NVIDIA G-Sync dhe po përgatit Driver-at për të mbështetur këtë teknologji. NVIDIA njoftoi se ka testuar mbi 550 modele aktualisht në treg që mbështesin adaptive-sync dhe ka shtuar mbështetje për këto modele. Me kalimin e kohës, duke testuar më shumë monitorë, mbështetja për këto monitorë do të shtohet përmes përditësimeve të Driver-it. Gjate prezantimit u tregua një listë të monitorëve të testuar dhe që i përmbushin të gjitha kërkesat nga Acer, ASUS, AOC, Agon dhe BenQ, dhe do të aktivizohen automatikisht me përditësimin e Driver-it më 15 Janar.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,