You are currently viewing NVIDIA FLITET SE DO NXJERR SERINE E RE ME HERET, NE FUND TE KETIJ VITI! FRIKE NGA AMD VEGA??

NVIDIA FLITET SE DO NXJERR SERINE E RE ME HERET, NE FUND TE KETIJ VITI! FRIKE NGA AMD VEGA??

Një faqe Kineze në internet ka postuar një artikull ku thuhet se presin që seria e re Volta nga Nvidia do dalë këtë vit pra më shpejt nga sa pritej në 2018.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Artikulli në fakt nuk lidhet me asnjë postim të vetë Nvidia-s pra për momentin mund të quhet dhe si spekullim, lajm i pavërtetë.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nvidia Volta prezanton dhe teknologjitë e reja që do implementohen në GPU-në e re. P.sh Nvidia NVLink prezupozohet që të bëjë nje bashkëveprim më të mirë mes CPU-GPU dhe GPU-GPU në konfigurime SLI.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nqs ky lajm është i vërtetë atëhere shtohet pyetja pse i gjithë ky nxitim nga Nvidia?! Mos vallë VEGA e AMD-së do jetë vërtetë kaq e fuqishme sa ti hapë telashe NVIDIA-s ? mos vall AMD me serinë e re VEGA do bëhet sërisht kompetitive në tregun e nivelit të lartë(High End) duke dal nga niveli i mesëm qe jemi mësuar ta shikojmë AMD-në vitet e fundit që pas “NVIDIA GTX Titan” në 2013, ku NVIDIA praktikisht e dominoi komplet tregun e nivelit të lartë?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ne fakt nuk është aspak çudi pasi po të bëjmë nje analizë llogjike dhe teknike mund të themi se VEGA me shumë mundësi do jetë kompetitive në të gjitha nivelet dhe këtë hipotezë mund ta nxjerrim duke patur parasysh disa faktorë:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1) AMD pas serise RX 400 nuk nxorri GPU të re por rinxorri “rebrand RX 500” qe praktikisht perkthehet RX 400 me emër tjetër me permirsime vetem ne frekuencë, madje aq njelloj është seria RX 400 me RX 500 saqë po ti bësh flashim RX 400 mund ta kthesh në një RX 500 duke perfituar edhe nga modifikimet e biosit të RX 500 duke rritur performancën e RX 400 pas flashimit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2) Fakti që nxorrën RX 500 e njëjta kartë me RX 400 do të thotë se nuk duan të shpenzojnë lekë per karta pa kuptim pra janë fokusuar tërësisht tek seria e re VEGA ;),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
3) Nuk është aspak çudi pasi AMD bëri të njëjtën gjë edhe me RYZEN duke e detyruar INTELIN të përshpejtojë nxjerrjen e platformës së re bashkë me CPU-të e reja në Shtator të këtij viti dhe jo ne 2018 siç e kishin planifikuar.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ne mendojmë që AMD VEGA të jetë aq kompetitive me NVIDIA në të gjitha nivelet është një gjë shumë e mirë për shumë arsye dhe kjo do bënte që të përfitonin te gjithë, si fansat e AMD po ashtu edhe fansat e NVIDIA. Fansat e AMD per arsye llogjike pasi do kishin një kartë të fuqishme më në fund nga kompania e tyre e preferuar dhe fansat e NVIDIA sepse do kishin karta të fuqishme në duart e tyre por me çmime të llogjikshme brenda kufive të asaj që quhet llogjike e shëndoshë dhe gjithashtu do kishin dhe njëfarë besnikërie nga NVIDIA duke bërë që mos të tallet më me klientët e saj duke nxjerr 3 herë rresht brenda pak muajve po të njëjtën kartë grafike por me çmime te ndryshme dhe duke vërtetuar në të njëjtën kohe edhe hipotezën qe kartat e nivelit “high End” shiten me SUPER FITIME dhe me çmime SUPER të FRYRA >:(,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Peace, GW out 😀