You are currently viewing NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti do të dal pas RTX 3070

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti do të dal pas RTX 3070

Dy burime konfirmojnë se karta e radhës në serinë Ampere GeForce RTX 30 do të jetë RTX 3060 Ti. Për momentin nuk ka asnjë konfirmim për datën e lëshimit të RTX 3060 jo-Ti. Modeli jo-Ti pritet të jetë çip i tret Ampere  GA106, por me sa duket nuk është ende gati. NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti do të ketë çipin GA104-200 me 4864 bërthama CUDA (1024 bërthama ose 8 SM më pak se RTX 3070). Si RTX 3070, ky model do të vijë me 8 GB memorje GDDR6 me shpejtësi 14 Gbps, 256-bit. Natyrisht, ky model do të kërkojë më pak energji. Thuhet se kartat e partnerëve do të jenë 200W, që nënkupton se bordi i referencës është diku afër 180W. Nëse ky numër është i saktë, atëherë RTX 3060 Ti do të konsumojë pak më shumë energji sesa RTX 2070 dhe RTX 2060 SUPER, të vlerësuar me 175W. Data e nisjes nuk është konfirmuar ende, por hartat e brendshme tregojnë për në fund të tetorit. Nuk dihet  pse NVIDIA vendosi të lëshojë së pari modelin Ti, por mendohet se AMD mund të ketë një ofertë të fortë në shtresën e mesme, ku RTX 3060-ja e  thjesht nuk do të ofronte një konkurrencë të fortë.

NVIDIA GeForce RTX 30 Series (Full Rumored Lineup)
GPU Board (FE/REF) CUDA Cores Memory Launch Date
RTX 3090 8nm GA102-300 PG136/132 SKU 30
10496
24GB G6X
September 24th
RTX 3080 20GB 8nm GA102-200 PG133/132 SKU 20
8704
20GB G6X
After Big Navi
RTX 3080 10GB 8nm GA102-200 PG133/132 SKU 10
8704
10GB G6X
September 17th
RTX 3070 Ti 8nm GA104-400 PG142/141 SKU 0
6144
16GB G6
After Big Navi
RTX 3070 8nm GA104-300 PG142/141 SKU 10
5888
8GB G6
October 15th
RTX 3060 Ti 8nm GA104-200 PG190 SKU 10
4864
8GB G6
Late October
RTX 3060 TBCnm GA106 TBC TBC TBC No date