You are currently viewing NVIDIA prezanton GeForce RTX 3090Ti dhe kartën e nivelit hyrës RTX 3050

NVIDIA prezanton GeForce RTX 3090Ti dhe kartën e nivelit hyrës RTX 3050

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti ofron një implementim të plotë të çipit GA102. Kjo kartë jo vetëm që do të ketë më shumë bërthama, por edhe memorjen më të shpejtë se karta origjinale RTX 3090.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti vjen me 10752 bërthama CUDA dhe 24 GB memorje GDDR6X. Është modeli i parë i NVIDIA që përmban modulin 21 Gbps 16 Gb, I cili shpjegon pse kjo kartë ka një TDP më të lartë prej 450 W, mbi 100 W më shumë se modeli RTX 3090. Është gjithashtu karta e parë që përdor një lidhës të energjisë 16-pin, i cili shpresojmë se do të bëhet një standard që do të zëvendësojë lidhësit standardë të energjisë 8-pin.

NVIDIA GeForce RTX 30 High-End SKU Specifications
RTX 3090 Ti RTX 3090 RTX 3080 Ti RTX 3080 (10GB)
GPU GA102-350 GA102-300 GA102-225 GA102-200
GPU Clusters
84
82
80
68
CUDAs
10752
10496
10240
8704
RT Cores
84
82
80
68
Tensors/TMUs
336
328
320
272
Base Clock
1560 MHz
1395 MHz
1365 MHz
1440 MHz
Boost Clock
1860 MHz
1695 MHz
1665 MHz
1710 MHz
Memory
24 GB G6X
24 GB G6X
12 GB G6X
10 GB G6X
Bus
384-bit
384-bit
384-bit
320-bit
Memory Clock
21 Gbps
19.5 Gbps
19 Gbps
19 Gbps
Bandwidth
1008 GB/s
936 GB/s
912 GB/s
760 GB/s
TDP
450W
350W
350W
320W
MSRP TBC
$1,499
$1,199
$699
Release Date January 2022 September 24th, 2020 June 3rd, 2021 September 17th, 2020

 

NVIDIA po lançon gjithashtu kartën e saj të nivelit fillestar RTX 3050 me 9 TFLOPS. Ky model bazohet në çipin GA106-150 me 2560 bërthama CUDA. Është i pajisur me 8 GB memorje GDDR6 128-bit. NVIDIA njoftoi se RTX 3050 do të jetë e disponueshëm më 27 Janar.

NVIDIA GeForce RTX 3050 Specifications
GeForce RTX 3060 GeForce RTX 3050 8GB Radeon RX 6500 XT
GPU GA106-400 GA106-150 Navi 24 XT
Cores
3584
2560
1024
RT Cores
28
20
16
Tensors
112
80
Memory
12GB GDDR6
8GB GDDR6
4GB GDDR6
Memory Clock
15 Gbps
14 Gbps
18 Gbps
Memory Bus
192-bit
128-bit
128-bit
TGP/TBP
170W
130W
107W
MSRP
329 USD
249 USD
199 USD
Release Date February 2021 January 2022 January 2022