You are currently viewing Nvidia shpall datën e daljes në treg të GeForce RTX 2070

Nvidia shpall datën e daljes në treg të GeForce RTX 2070

Pas daljes së RTX 2080 dhe 2080 Ti në treg, pritej dhe dalja e modelit më të ‘lirë’ 2070.
Disa e prisnin nga fundi i muajt Shtator por Nvidia ka bërë të ditur zyrtarisht se RTX 2070 do të dal me 17 Tetor të këtij viti.

Modeli founders edition i GeForce RTX 2070 do të shitet për 600 dollarë, 200 dollarë më shtrenjtë se gjenerata e kaluar GeForce GTX 1070.
Partnerët e bordit do të lejohen të shesin produktin duke filluar nga 500 dollarë, megjithatë siç kanë treguar kartat 2080 dhe 2080 Ti, kjo nuk është diçka që duket e mundur, pasi të gjitha kartat e partnerëve përputhen me çmimet e founders editon ose edhe më të shtrenjta.

Për specifikimet e plota shikoni tabelën më poshtë.

NVIDIA RTX Series
GeForce RTX 2080 Ti GeForce RTX 2080 GeForce RTX 2070
GPU Architecture 12nm TU102-300A 12nm TU104-400A 12nm TU106
CUDA Cores 4352 2944 2304
Base Clock 1350MHz 1515MHz 1410MHz
Boost Clock 1635(FE)/1545 MHz 1800(FE)/1710 MHz 1710(FE)/1620 MHz
Memory 11GB GDDR6 8GB GDDR6 8GB GDDR6
Memory Bus 352-bit 256-bit 256-bit
Memory Bandwidth 616 GB/s 448 GB/s 448 GB/s
TDP 2560 8 GB G5X 256-bit
MSRP Founders Edition
1,199 USD
1,099 GBP
1,259 EURAIB CArds
999 USD
Founders Edition
799 USD
749 GBP
849 EURAIB CArds
699 USD
Founders Edition
599 USD
569 GBP
639 EURAIB Cards
499 USD