You are currently viewing Qeveria Amerikane mund të ndalojë dërgesat e çipave TSMC tek Huawei

Qeveria Amerikane mund të ndalojë dërgesat e çipave TSMC tek Huawei

Qeveria Amerikane, po mendon vendosjen e një bllokade të eksportit të çipave TSMC drejt Huawei. Administrata Trump është duke kërkuar të kufizojë përparimin e forcave të huaja që përpiqen të përputhen ose mposhtin teknologjinë Amerikane. Ka pasur përpjekje të mëparshme nga qeveria Amerikane për të ndikuar në fatin e Huawei, me pretendimin se pajisjet Huawei 5G janë të afta të furnizojnë Kinën me të dhëna personale, që do të thotë se Kina përpiqet të spiunojë qytetarët Amerikanë. Ndërsa ato pretendime u shpërfillën më vonë nga Huawei,  dëmi u krye.  Huawei është gjendur midis luftës së egër SHBA -Kinë për mbizotërimin e teknologjisë globale.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Përfaqësuesi i TSMC i cili foli për Reuters në lidhje me ndalimin e mundshëm tha që kompania (TSMC) nuk i përgjigjet pyetjeve hipotetike dhe se ata nuk flasin për klientët e tyre. Për të rritur më shumë kontrollin mbi prodhimin e gjysmëpërçuesve të Kinës, qeveria Amerikane planifikon të vendosë një model licencimi në të gjitha pajisjet e tyre gjysmëpërçuese të prodhuara nga SHBA., që do të thotë se të gjitha linjat e prodhimit janë ndoshta në rrezik nëse SHBA nuk miratojnë dërgesat e makinerive të tyre në vendet e tjera.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,