You are currently viewing Radeon RX 6700 do të mbërrijë me 6 GB memorje grafike

Radeon RX 6700 do të mbërrijë me 6 GB memorje grafike

Një foto e PowerColor Radeon RX 6700 (jo XT) tregon se kjo seri do të ketë vetëm 6 GB memorje GDDR6. Fotoja e kutisë zbulon se karta është menduar për lojëra 1440p. Kjo do të thotë që karta do të mbështetet fort në kashen L3.  Thuhet se modeli (jo XT) AMD Radeon RX 6700 do të ketë të njëjtin numër bërthamash si paraardhësi i tij, Radeon RX 5700 (2304 SP). AMD deri më tani nuk ka zbuluar se kur duhet të presim modelin RX 6700 (jo XT), dhe as nuk ka ndonjë rrjedhje të tregoj një datë të mundshme. 

 

RUMORED AMD Radeon RX 6000 Series Specifications
GPU Cores Memory Memory Bus Launch Date
Radeon RX 6900XT Navi 21 XTX
5120
16GB G6
256-bit
December 2020
Radeon RX 6800XT Navi 21 XT
4608
16GB G6
256-bit
November 2020
Radeon RX 6800 Navi 21 XL
3840
16GB G6
256-bit
November 2020
Radeon RX 6700XT Navi 22 XT
2560
12GB G6
192-bit
March 2021
Radeon RX 6700 Navi 22 XL TBC
12 / 6GB G6
192-bit
TBC
Radeon RX 6600XT Navi 22 ? TBC
12 / 6GB ? G6
192-bit
TBC
Radeon RX 6500 Navi 23 TBC
8 / 4GB G6
128-bit
TBC
Radeon RX 6300 Navi 23 TBC
4GB G6
128-bit
TBC