You are currently viewing Rikthehet arkitektura Polaris – AMD përgatit serinë RX 600 vetëm për OEM

Rikthehet arkitektura Polaris – AMD përgatit serinë RX 600 vetëm për OEM

Me daljen e kartave NAVI Radeon RX 5700 dhe modelet e partnereve së shpejti, është krijuar një boshllëk që duhet të plotësohet nga segmenti më i ulët tek ai më i lartë. Arkitektura Polaris rikthehet serish si pjesë e serisë Radeon RX 600 që do të mbuloj segmentin e ulët. AMD ka vendosur të lëshojë Radeon RX 640, 630, 625, 620 dhe 610. Kartat do të jenë OEM, që do të thotë se ato do të përfundojnë në PC të parafabrikuar. Modeli më i fuqishëm (RX 640) ngjason me RX 550X me ndryshimin në ndërfaqen e memorjes  e përgjysmuar nga 128-bit në 64-bit.

Nuk dihet ende një datë për daljen në treg, por gjasat janë nga tre mujori i tret i këtij viti. Arkitektura Polaris doli për herë të parë në treg në Qershor të viti 2016.

Radeon RX 640 Radeon 630 Radeon 625 Radeon 620 Radeon 610
shader: 512/640 512 384 384/320 320
TMU: 40 32 24 24/20 20
ROPs: 16 8th 8th 8th 4
Memory Size: 4 GB 4 GB 4 GB 4 GB 4 GB
Memory type: GDDR5 GDDR5 GDDR5 DDR3 / GDDR5 GDDR5
Interface: 64 bits 64 bits 64 bits 64 bits 64 bits
Architecture: GCN 4.0 GCN 4.0 GCN 4.0 GCN 4.0 GCN 4.0