You are currently viewing Rrjedhin Testet E Para – AMD Ryzen 1600X 50% Më i Shpejt Se i5 7600K Në CPU-Z

Rrjedhin Testet E Para – AMD Ryzen 1600X 50% Më i Shpejt Se i5 7600K Në CPU-Z

Nga Kina e largët na vinë disa informacione shumë premtuese rreth AMD RYZEN.
Në provë vihet proçesroi Ryzen 5 1600X me 6-bërthama dhe 12-HT, me frekuencë bazë 3.3 GHz dhe turbo 3.7 GHz.
Në test për tek-bërthamë 1600X shënoni 1888 pik, dhe sipas testeve të Guru3d rezultati është i ngahershëm me i7 6850K. [kliko —> KËTU për rezultatet nga Guru3d]
Proçesroi i intel i7 6850K [si RYZEN 5 1600X] ka 6-bërthama dhe 12-HT por, frekuenca më të larta.
Respektivisht 3.6 GHz bazë dhe 3.8 GHz turbo, pra me një diferencë prej 1.1 dhe po prapë arrin ti rij afër. Në testin për shumë-bërthama 1600X shënoi 12544 pik, çka e bënë më të shpejt se 10872 pikët e shënuara nga i7-6850K.


Edhe pse s’është e drejt të krahasohet një CPU me 6-bërthama kundjet një tjetri me 4, flitet se 1600X do të jetë in ngjashëm në çmim me i5-7600K.
Nëse këto numra janë të vërtet 1600X do të jetë 50% më i shpejtë se i5-7600K, por në rendiment për tek-bërthamë i5-7600K do të vazhdojë të udhëheq kjo pasi frekuencat e turbos janë më të larta.
AMD po mahnit të gjithë me hapat gjigantë që ka bërë në instruksion për bërthamë, dhe po pyesim veten nëse edhe fotoja poshtë ka të bëjë me këtë. 😀

Burimi: Guru3d