You are currently viewing Rrjedhin info mbi NVIDIA GeForce GTX 880, Maxwell më në fund me High End

Rrjedhin info mbi NVIDIA GeForce GTX 880, Maxwell më në fund me High End

Kanë filluar të rrjedhin detaje mbi atë që momentalisht po quhet GTX 880, një kartë e bazuar në arkitekturën Maxwell të NVIDIA, e cila pritet të dominojë tregun e kartave me një GPU. Tashmë emri i çipeve do të ndryshohet nga GK (Kepler) në GM (Maxwell). Konkretisht GTX 880 do të ketë emrin në kod GM204, i cili do të jetë ekuivalenti i GK110 (GTX 780, 780 Ti, Titan, Titan Black, Titan Z).,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Specifikimet e rrjedhura shohin një kartë me DirectX 12 me një multi-proçesor Maxwell ose SMM (Streaming Maxell Multiprocessor), i njëjti që gjendet edhe tek GTX 750 dhe 750 Ti. Normalisht GTX 880 do të përmbajë shumë (po shumë fare) nga këto bërthama, dhe do të shohë më shumë performancë krahasuar me GTX 780 Ti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Specifikimet që priten janë pak a shumë të tilla:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Teknologji prodhimi 20 nm GM204
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • 7.9 miliardë tranzistorë
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • 3″,200 bërthama CUDA
  • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • 200 TMU
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • 32 ROP
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • 5.7 TFLOP/s single-precision floating-point
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Bus memorje 256-bit GDDR5 
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Madhësi standarte memorje 4GB
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Brez memorje 238GB/s
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Frekuencë 900 MHz bërthame”, 950 MHz GPU Boost, memorje 7.4GHz 
  • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Fuqi 230W
  • “,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Krahasimi në letër sugjeron GTX 880 më të fuqishme se GTX 780 Ti, por me diferencë të vogël. E vërtetë që 880 ka 3200 CUDA ndryshe nga 780 Ti që ka 2880 dhe frekuencë më të vogël 875/928MHz, krahasuar me 900/950Mhz te GTX 880.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gjithsesi problemi qëndron tek memorja e GTX 880, busi i të cilës është 256-bit dhe nxjerr 238GB/s, krahasuar me busin 384-bit të GTX 780 Ti që nxjerr 336GB/s, megjithëse GTX 880 ka frekuencë më të lartë 7.4GHz, krahasuar me 7GHz të 780 Ti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Shpresojmë që GTX 880 të mos jetë versioni më i lartë i serisë 800 të NVIDIA-s por të shohim edhe karta me bus më të madh, mbase pse jo edhe 512-bit.