You are currently viewing Samsung Po Zhvillon Një Bateri Të Re Me Elektrodë Grafeni Që Karikohet Pesë Herë Më Shpejt

Samsung Po Zhvillon Një Bateri Të Re Me Elektrodë Grafeni Që Karikohet Pesë Herë Më Shpejt

Samsung po punon në një bateri grafeni që ka më shumë kapacitet sesa bateritë aktuale dhe mund të karikohet pesë herë më shpejt.
Instituti i zhvillimit të teknologjisë së Samsung (SAIT), bëri të ditur, siç raporton ZDNet.
Grafeni është cilësuar prej kohësh si një material premtues për të zëvendësuar bateritë aktuale me litium-jon. Krahu i zhvillimit i Samsung Electronics ka sintetizuar me sukses një “top grafene” që mund të përdoret për të rritur kapacitetin dhe shkurtuar kohën e karikimit të një baterie me litium-jon.
Sipas Samsung, kjo teknologji mund të sigurojë një bateri të re smartphoni që do të karikohej në 12 minuta, dhe rritjen e kapacitetit deri në 45%.
Bateria është e qëndrueshme deri në 60 gradë Celsius dhe për këtë arsye mund të përdoret gjithashtu edhe në makinat elektrike.
Është e paqartë për momentin se kur Samsung pret të fillojë prodhimin në masë të kësaj baterie.