You are currently viewing Seagate Mbyll Një Nga Ndërmarrjet E Saj Më Të Mëdha Për Prodhimin E HDD-ve

Seagate Mbyll Një Nga Ndërmarrjet E Saj Më Të Mëdha Për Prodhimin E HDD-ve

Problemet vazhdojnë për Seagate, një nga kamponit kyç në prodhimin e HDD njoftoj për mbylljen e një nga ndërmarrjeve të saj.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
E vendosur në Suzhou, Kinë, kjo ndërmarrje është nga më të mëdhatë e kompromis për prodhimin e HDD-ve.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pjesë e planit për të ‘balancuar’ prodhimin nga 55-60 milion HDD për tremujor, në 35-40 milion.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky operacion do tu kushtojë vendin e punës 2200 punëtorëve, që do tu bashkohen 8000 punëtorëve të tjerë të shkarkuar vitin e kaluar për shkak të mbylljes së ndërmarrjeve të tjera.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nuk dihet se çka do të bëhet me këtë ndërmarrje, por konvertimi i saj në një ndërmarrje për prodhimin e SDD-ve s’është i realizueshëm të paktën për tani, duke konsideruar shumën e makinerive që duhen ndërruar në një ndërmarrje të madhe si kjo.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Vitin e kaluar edhe lideri i HDD-ve Western Digital ju drejtua tregut të SSD-ve, kjo pasi kërkesa për teknologji me përmasa fizike të vogla është e madhe.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Me rritjen e rendimentit të SSD-ve dhe uljen e çmimeve, shumica e Laptop-ve të sotëm vijnë me SSD, ose eMMC, që është më e lirë, e harxhon më pak bateri se edhe vet SSD-ja.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
HDD-t do të vazhdojnë të jenë të përshtatshëm për tregun e Server-ave, por edhe për sa kohë është pyetja?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Burimi: TECHPOWERUP