You are currently viewing Seria AMD Radeon RX 6700/XT do të përbehet nga çipi Navi 22 me memorje deri në 12 GB GDDR6

Seria AMD Radeon RX 6700/XT do të përbehet nga çipi Navi 22 me memorje deri në 12 GB GDDR6

Patrick Schur publikoj të dhëna të reja në lidhje me cipin Navi 22. Ky çip pritet të vendoset në segmentin e mesëm të serisë Radeon RX 6000. Navi 22 nuk është më një mister për ne. Si Navi 21 dhe Navi 23, u zbulua përmes përditësimit të firmware të macOS, i cili konfirmoj se Navi 22 përmban deri në 40 Njësi të Llogaritjes CU. I njëjti numër i CU-ve me Navi 10 nga gjenerata e mëparshme RDNA. Seria e ardhshme Radeon RX 6700 do të pasojë serinë RX 5700 me të njëjtën numër CU, por me gjithë efikasitetin e konsumit, dhe shpejtësi më të larta të frekuencës, kartat pritet të jenë dukshëm më e shpejt.

Informacioni i ri nga Patrick hedh dritë mbi kërkesat e konsumit për modelet e ardhshme. Sipas tij, Navi 22 XT, i cili pritet të përdoret nga Radeon RX 6700 XT, besohet se do të konsumoje 186 deri 211W. Më e ulët se RX 5700 XT, e cila kishte një konsum të energjisë prej 225W.  Ndërsa RX 6700 jo-XT, që besohet të ketë Navi 21 XL, do të kërkonte midis 146 deri 156W. Kjo vlerë është më e ulët se seria RX 5700 jo-X gjithashtu (180W).

Ndryshe nga Navi 21, 22 është e pajisur me memorje 12 ose 6 GB 192-bit. Seria Radeon RX 6700/XT pritet të dal në Janar 2021, dhe do rivalizojë GeForce RTX 3060/Ti.

            AMD Radeon RX 6000 Series Specifications (Ende jo Zyrtare)
Radeon RX 6900XT Radeon RX 6800XT Radeon RX 6800 Radeon RX 6700XT Radeon RX 6700
GPU Navi 21 XTX Navi 21 XT Navi 21 XL Navi 22 Navi 22
Compute Units
80
72
60
40
TBC
Boost Clock
2250MHz
2250 MHz
2105 MHz
TBC TBC
Memory
16GB G6
16GB G6
16GB G6
12GB G6
TBC
Memory Bus
256-bit
256-bit
256-bit
192-bit
192-bit
Memory Speed
16 Gbps
16 Gbps
16 Gbps
TBC TBC
TGP
300W
300W
250W
211-186W
156-146W
Launch Date December 2020 November 2020 November 2020 January 2021 January 2021