You are currently viewing Seria Radeon RX 5500 në treg duke filluar nga data 12 dhjetor

Seria Radeon RX 5500 në treg duke filluar nga data 12 dhjetor

AMD ka njoftuar prodhuesit e ndryshëm se kartat e reja të serive 5500 do të dalin në 12 dhjetor 2019. Seria e kartave NAVI14 do të jetë përgjigja e AMD ndaj kartave GTX 1650 Super të Nvidia, madje mund të zëvendësojnë edhe modelet e serive RX580 / RX590. RX 5500 do të ketë 1408 Stream processor, me frekuencë bazë 1670 MHz dhe 1845 MHz gaming, një lidhës ushqimi 8-pin dhe memorje 4 GB GDDR6, 14 Gbps, 128-bit.  Për momentin çmimi i sugjeruar nuk dihet ende, por sipas një burimi nga Kinezët e  ITHome, nuk kemi për të pritur gjatë.