You are currently viewing Sipas Një Studimi iPhone Ka Një Numër Më Të Lartë ‘Dështimi’ Se Sa Android

Sipas Një Studimi iPhone Ka Një Numër Më Të Lartë ‘Dështimi’ Se Sa Android

Sipas një studimi të Blancco Technology Group, iPhone ka një numër më të lartë ‘dështimi’ se sa Android.
Me ‘dështim’ nën kuptohet një far problemesh, App crash, probleme me lidhjen në rrjet, si dhe mbinxehje.
Studimi është kryhet në tremujorin e tret të 2016, iOS 62% dhe 47% Android.
Nga programet problematike në iOS dallojmë, instagram, Snapchat, dhe Facebook ne vend te tret.

Në dështim si celular, iPhone 6 13%, iPhone 5s dhe iPhone 6s 9%, dhe çuditërisht iPhone 6 Plus dhe iPhone 6s Plus me 5% dhe 4%..

Në krahun Android problemet me programet janë bazik si, Address Book dhe Google Play Services.
Për celular, Samsung 11%, e ndjekur jo shumë afër nga, Xiaomi, Lenovo, dhe Sony, respektivisht 4%, 3%, 3%.

Duhet thëne se kjo statistike është kryer në momenti që Apple nxori iOS 10, dhe është logjike të mendohet se shumë përdorueses që bën Update-tin, kanë pasur versione të vjetra te programeve.
Me gjithë atë mbetet një studim shumë interesant, na tregon ç’ka ndodh kur Apple nxjerr një iOS të ri, normalisht ngrihen shumë probleme, dhe u duhet prodhuesve të programeve ti rregullojnë me Patch për sistemin e ri të operimit.

Burimi: BGR