You are currently viewing Standardi i Ri Për Memorjen E Kartave Grafike GDDR6 Do Të  Vijë  Në  Fillim Të  2018

Standardi i Ri Për Memorjen E Kartave Grafike GDDR6 Do Të Vijë Në Fillim Të 2018

SK Hynix ka njoftuar për prodhimin e një standardi të ri të memorjes për karta grafike GDDR6. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Memorja e re është në përgatitje për daljen e planifikuar në fillim të 2018, kur “një klient” do të nxjerrë një kartë të nivelit të lartë.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Me shumë gjasa ‘klienti’ është Nvidia, dhe karta e re që do të dalë në treg do të jetë e bazuar në arkitekturën e re Votla.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
AMD në krahun tjetër, ka folur për ‘gjeneratë të re të memorjes’ [Next-Gen Memory] në arkitekturën e ardhshme Navi.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
GDDR6 ofron një data rate prej 16Gbps nga aktualja GDDR5 10Gbps dhe 14Gbps e GDDR5X, me konsum të reduktuar të energjisë, bazuar në standardin e prodhimit 20nm. Bandwidth-i shkon deri në 768GB/s, në krahasim me 548GB/s të GTX Titan Xp që sot është karta më e fuqishme në treg.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Burimi: SK Hynix