You are currently viewing Tesla habit konkurencën.

Tesla habit konkurencën.

Gazeta japoneze “Nikkei Asian Review” rishtazi zbërtheu “Tesla Model 3” dhe inxhinierët u habitën se sa i avancuar ishte si teknologji.

Një inxhininer citoi :”Nuk mund ta bëjmë”, prodhuesit e makinave e kanë të pamundur të arrijnë “AI”(inteligjencën artificiale) të Teslës.

Gjenerata aktuale e Teslës është “Hardëare 3” dhe ka mjaftueshëm fuqi që ti japë mundësinë makinave Teslatë ngasin vetveten.

Për momentin aftësitë e vetë ngarjes janë të limituara në nivelin 2. Në total janë 5 nivele, ku niveli i 5 është “Totalisht Automatik” ose “Pjesërisht Automatikë”.

Kjo teknologji pritej nga të gjithë prodhuesit e mëdhenj të makinave rreth vitit 2025 por Tesla është 6 vite përpara sipas “Nikkei”.

 

Tani lind pyetja, përse Tesla që është një kompani relativisht e re në krahasim me gjigandët si “Benz,BMë etj” ka një teknologji kaq të përparuar?!

Mesa duket kompanitë gjigande janë të varur nga furnitorët e tyre dhe komponetët që ata prodhojnë.

Ata nuk përparojnë me hapa të shpejtë pa nxjerrë kostot dhe fitimet e prodhimit aktual gjithashtu nëse përparojnë me hapa të shpejt prodhimet do të thjeshtohen e cila do të sjellë rritje të papunësisë.

 

Tesla nga ana tjetër nuk është i varur nga furnitorë të tillë dhe cdo komponentë është nën kontrollin e tyre.