You are currently viewing TSMC Do Të Ndërtojë Një Fabrikë Të Re Prej  $15.7 Miliard Në Tajvan Për Krijimin e Çipë-ve 3 dhe 5 Nanometër

TSMC Do Të Ndërtojë Një Fabrikë Të Re Prej $15.7 Miliard Në Tajvan Për Krijimin e Çipë-ve 3 dhe 5 Nanometër

Gjiganti i gjysmëpërçuesve që tashmë kontrollon rreth 55% të tregut TSMC, (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) tha se është në kërkim të një trualli për të ngritur një fabrikë të re, ku do të prodhohen çipet e ri 3 dhe 5nm.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nëse TSMC ja del të prodhoje me këto përmasa dhe e nxjerr këtë proçes përpara konkurrencës, do të ketë përfitime gjigante, pasi të gjithë por në veçanti ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dizajnues të çipë-ve në fushën e telefonisë Smartphone si Apple dhe Qualcomm, janë në kërkim të evoluimit të proçesit, që garanton rritje në performancë, ulje të konsumit energjik, si dhe kosto të ulët fal përmasave të vogla.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kohë më parë kryeshefi i TSMC Mark Liu, pati thënë se kompani po punonte në çipin e ri 5nm, dhe u kishte dhënë detyrë 300 inxhinierëve për ndërtimin e proçesit 3nm, si dhe kërkime në proçesin 2nm.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Shtyrjet në litografi EUV [Extreme Ultraviolet] kanë ngadalësuar pritshmërinë e zvogëlimit të mëtejshëm të proçesit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Burimi: Techpowerup