You are currently viewing TSMC pretendon se disa kompani po grumbullojnë stoqe

TSMC pretendon se disa kompani po grumbullojnë stoqe

Mesa duket disa nga mungesat aktuale të çipave mund të jenë shkaktuar artificialisht nga një ose shumë kompani në zinxhirin e furnizimit, sipas një artikulli të TIME. Artikulli hedh një vështrim në rolin që TSMC po luan në industrinë globale të prodhimit të çipave.

Në një intervistë për TIME, CEO i TSMC Mark Liu ndër të tjera tha se: “Por unë u thashë atyre,” Ju jeni klienti i klientit të klientit tim. Si mund të [i jap përparësi të tjerëve] dhe të mos ju jap çipat? “” kur u pyet për ankesat nga prodhuesit e makinave, pasi ata ishin ndër të parët që drejtuan gishtin ndaj  TSMC. Për shkak të akuzave të ndryshme kundër TSMC, Liu kërkoi nga një ekip që të mblidhte të dhëna për të provuar dhe kuptuar se çfarë po ndodhte dhe për të parë se cilët konsumatorë kishin vërtetë mungesa në magazinë dhe cilët klientë po grumbullonin stoqe. 

Rezultati përfundimtar i këtyre kërkimeve shtyu TSMC të rishpërndante prodhim tek klientët që mendonte se kishin vërtet mungesa. Ky vendim mbase jo popullor, por duket si një vendim i drejtë, duke marrë parasysh situatën aktuale. Liu është cituar përsëri duke thënë “ka njerëz që akumulojnë çipa kush e di ku në zinxhirin e furnizimit”, duke sugjeruar se nuk mund të jenë klientët e TSMC fajtorët, por ndërmjetësit dhe shpërndarësit që po grumbullojnë çipa dhe po shtyjnë çmimet.